National

Lazaroiu: Modelul lui Ponta este Nastase nu Blair

Publicat: 15 mai 2012
1

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu scrie pe pagina sa de Facebook ca premierul Victor Ponta face aceleasi greseli in materie de comunicare ca si Adrian Nastase pe vremea cand era la Palatul Victoria. Lazaroiu sustine ca Ponta s-a comportat in cazul Mang ca „un fel de Mafalda”, invocand in acest sens felul in care seful Executivului a reactionat dupa aparitia acuzatiilor privind plagiatul comis de fostul ministru al Educatiei.

„Cred ca Ponta calca apasat pe urmele inaintasului sau in materie de comunicare. Modelul de comunicare folosit de Nastase si PSD (cu toate avatarurile sale) a fost in buna masura bazat pe minciuna, pe prostirea romanilor, pe comunicarea prin invaluire, pe negarea realitatii. (…) Cazul Mang este ilustrativ pentru modelul de comunicare ales de Ponta. Are un ministru proaspat numit acuzat de plagiat. Se prezinta dovezile in presa. De la o zi la alta apar mai multe dovezi. Irefutabile. Cum actioneaza Ponta? Mai intai spune ca e un atac politic. Spui asta cand sunt dubii, cand probele nu sunt concludente sau cand publicul caruia i te adresezi este ignorant. Nici una din conditii nu e indeplinita”, scrie Lazaroiu.

Fostul consilier prezidential sustine ca PSD a incercat sa se foloseasca de „gafa lui Emil Boc” de a prezenta in conferinta de presa dovezile plagiatului („Facand asta, Boc a politizat cazul Mang”), iar, in faza urmatoare, Ponta a cerut analiza Academiei, sperand „sa traga de timp”.

„In fine, in a treia faza, Mang demisioneaza. (…) Ponta anticipeaza chiar si acum ca Mang va fi gasit nevinovat si reclama din nou atacul politic. De ce? Pentru ca el este El Lider Maximo si nu poate gresi. Recunoastem modelul de comunicare al lui Nastase (teoria centrului imaculat). Daca Ponta ar fi reactionat rapid dupa prezentarea primelor evidente ar fi iesit mult mai bine. (…)

A preferat insa sa gandeasca lumea despre el ca e perfect. Ca e un fel de Mafalda care stie totul despre oamenii din jurul lui. Ca e infailibil, fara de greseala. Probabil acest tip de comunicare va continua si asta il va pierde pe Ponta. Daca modelul lui de politician ar fi cu adevarat Blair, nu ar fi comis niciodata asemenea greseli. Modelul lui, insa, e Adrian Nastase. Parte proasta”, scrie Sebastian Lazaroiu.

Sursa: rtv.net

Comentarii
Adauga un comentariu