National

Lazaroiu pe Facebook, dupa anuntul demiterii lui Mihalache: Hai ca se poate. Mai sunt inca 3

Publicat: 13 nov. 2012
1

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a scris, pe Facebook, dupa anuntul demiterii lui Dan Mihalache, urmatorul mesaj: „Hai ca se poate. Mai sunt inca 3”, informeaza Mediafax.

„Poate ar trebui sa ii spuna cineva lui Victor Ponta ca in lista lui Barroso nu scrie ca in cazul in care sunt gasiti mai multi ministri cu probleme de integritate 25% din acestia trebuie demisi. Trebuie demisi toti”, a mai scris Lazaroiu.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general adjunct al Guvernului, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Ponta a luat aceasta decizie dupa consultarea liderului PNL Crin Antonescu, au precizat aceleasi surse.

Conform surselor citate, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaratiile acestuia care a spus ca, daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci „mai bine fara”.

Intrebat cum comenteaza declaratia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform careia orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american, Dan Mihalache a declarat: „Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara”.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat vineri ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

Dan Mihalache a declarat, vineri, ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula „aceasta jigodie frustrata”.

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca in cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, mentionand ca viza „si o eventuala remaniere”.

Ceilalti membri ai Executivului acuzati de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig si Liviu Pop.

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, senatorul PSD Dan Sova, a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, ca nu exista motiv pentru remanierea ministrilor impotriva carora ANI a formulat unele „opinii”, el aratand ca in acest sens decizia apartine instantei.





Adauga un comentariu