National

Le Figaro: Basescu – Impulsiv, vorbaret, manipulator. Un produs pur al culturii comuniste

Publicat: 30 iul. 2012
1
Cotidianul francez Le Figaro scoate de la naftalina o confruntare electorala, intre actualul presedinte suspendat, Traian Basescu, si adversarul sau din 2004 la alegerile prezidentiale, fostul premier roman Adrian Nastase, in timpul careia Basescu si-a permis sa glumeasca, afirmand ca este „un produs pur al culturii comuniste„, informeaza rtv.net.
Le Figaro rememoreaza episodul respectiv, din intalnirea electorala intre Basescu si Nastase, scriind ca „in 2004, in timpul unei dezbateri televizate cu Adrian Nastase, adversarul sau in alegerile prezidentiale, acest fost capitan din marina comerciala a recunoscut, nu fara umor, ca, la fel ca si Nastase, si el este tot un produs pur al culturii comuniste”.
Cotidianul francez revine in actualitate si ii face actualului presedinte roman suspendat, un portret din ziua de astazi. „Impulsiv, provocator, vorbaret, manipulator, Traian Basescu nu a facut niciodata nimic pentru a calma spiritele si, fata de opozantii sai, nu a avut niciodata scrupule in a interpreta dupa interesele lui Constitutia”, scrie cotidianul francez, adaugand ca, „in varsta de 60 de ani, presedintele roman a manifestat un apetit nestavilit pentru putere”.
Cu personalitatea sa puternica, Basescu a incercat sa mascheze adevaratul joc al crizei, readucand in actualitate un sistem oligarhic mostenit din perioada de tranzitie, asigurand contolul institutiilor si apartului de stat cu ajutorul unei noi clase de intreprinzatori proaspat imbogatiti in circumstante suspecte, in procesul de trecere catre economia de piata, mai scrie cotidianul francez.
Trebuie remarcat insa faptul ca, in ciuda insistentelor exercitate de la Bruxelles, lupta impotriva marii coruptii ramasese fara efecte pana cand a ajuns Basescu la putere, adauga Le Figaro, estimand ca presedintele roman nu mai are ce sa piarda acum. Ales pentru prima oara la sfarsitul anului 2004 si reales in 2009, el nu ar mai putea candida inca o data.
Apoi, cotidianul francez afirma ca dupa ce a introdus, in 2010, „cura de austeritate, popularitatea lui a coborat in berna”. Dar, din orgoliu, el doreste sa lase urmele sale in istoria Romaniei si se pare ca a inceput deja sa faca acest lucru. Sub auspiciile lui, Justitia a devenit independenta si, chiar daca nu a reusit sa dezmembreze toate retelele de influenta mostenite de la fostul regim, a reusit totusi sa puna capat culturii nepedepsirii ce ii caracteriza pe membrii elitelor conducatoare.
sursa: rtv.net 
Comentarii
  • AM STAT CA PROSTII IN CASE…SA VEDETI DE ACUM INCOLO CE NE ASTEAPTA DIN PARTEA ACESTUI SECURIST…CRIZA ABIA VA VENI…SAU VARFUL CRIZEI ASA CUM SPUNEA CU CATEVA ZILE IN URMA…ATUNCI CAND VA TAIA DIN NOU DIN SALARII,PENSII SAU VA DISPONIBILIZA…SAU VA INCHIDE SPITALE SAU SCOLI…CEI CARE VOR IESI IN STRADA SA PROTESTEZE…AR TREBUI SA FIE LUATI PE SUSU DE ORGANELE DE ORDINE…NE MERITAM SOARTA DE PROSTI…NEAM DE PETRECARETI…PROSTITUATI…PROSTI SI BETIVI ASTIA SUNTEM NOI ROMANII…AM PREFERAT SA MERGEM LA MARE CU SUTELE DE MII SAU POATE MILIOANE SI SA NE SIMTIM BINE PT CATEVA ZILE…DAR PE URMA CE VA FI …NU NE GANDIM…ASA SUNTEM NOI …FUDUI SI CALICI…SA NE DEA DUMNEZEU CEEA CE MERITAM…ADICA IADUL DE PE PAMANT

  • ” Prostalai ,da multi”!(L.):” 25666* alin bulgaru | 3*\” [cauza : ai avut sifilis in copilarie ,si nu l ai tratat la timp !]– Analfabet cu ‘majuscule’ ,Parlamentul ,Guvernul ,ia masurile ec.( alcoolica de ma ta ,tot beata turta a votat ,asai !) –Oare cat de prost trebuie sa fii ,sa nu poti discerne binele de rau sau uratul de frumos (maxim) !

Adauga un comentariu