National

Le Figaro: USL refuza sa ingroape securea razboiului

Publicat: 07 aug. 2012
1
La o saptamana de la esecul referendumului de demitere a presedintelui de centru-dreapta Traian Basescu, USL refuza sa ingroape securea razboiului, scrie cotidianul francez Le Figaro.
„N-ar fi mai simplu pentru guvern sa dizolve poporul si sa aleaga un altul?”, sugera candva Bertolt Brecht. Este, in fond, solutia aleasa de coalitia guvernamentala din Romania (USL). Asa isi incepe „Le Figaro” o analiza a crizei politice de la Bucuresti. 
Scandalul politic s-a amplificat intr-atat de mult, incat ministrul de interne Ioan Rus a preferat, in schimb, luni, sa renunte, invocand presiuni „inacceptabile”, scrie publicatia franceza. Cotidianul francez rezuma controversa din jurul cifrelor referendumului pentru demiterea presedintelui, notand ca guvernul s-a dovedit a fi un „prost jucator”, iar acum incearca „sa reinventeze” listele electorale, dupa cum a explicat eurodeputatul Cristian Preda. „In tara lui Eugen Ionesco, absurdul nu mai ucide…”, constata „Le Figaro”.
sursa: Adevarul
Comentarii
  • Deoarece nu guvernantii sunt cei ce platesc instabilitatea politica,nu le pasa.Cei sapte milioane de votanti care au spus da,trebuie sa isi dea seama ca nu au castigat.A forta castigul prin necinste e sub limita demnitatii umane.

  • sa **** tu **** relule la toti cei *,5 milioane de alegatori care au votat impotriva javrei ordinare. mars in ***** matii scursura basista la stapinii tai

Adauga un comentariu