Stiri medicale

Leac pentru nevrotici: cat mai mult sex

Publicat: 22 dec. 2010

Ultimul studiu in domeniu arata ca activitatea sexuala intensa ii face pe cei care sufera de nevroza sa se simta mai bine si sa aiba mariaje fericite.


Persoanele nevrotice
pot avea dificultati in relatiile lor sau in casnicii, intrucat au tendinta de a dezvolta mai ales emotiile negative. Nevroticii se supara usor, sunt adesea prost-dispusi si mai tot timpul ingrijorati. Potrivit unui studiu efectuat in SUA, sexul frecvent intr-o casnicie ajuta la reducerea efectelor nevrozei. Cercetatorii de peste Ocean au urmarit 72 de cupluri proaspat casatorite, in primii patru ani ai mariajului lor.

O data la sase luni, fiecare dintre parteneri a fost intrebat in legatura cu viata sexuala. Cuplurile au oferit informatii saptamanale in privinta activitatii lor sexuale, in primele sase luni de mariaj si de trei ori pe luna, pana in anul patru de casnicie. Majoritatea nu asociau calitatea cu frecventa. Cei nevrotici, insa, o asociau. Cu cat era mai des, cu atat se simteau mai bine, si aveau o parere pozitiva in legatura cu mariajul lor. Concluzia a fost aceea ca frecventa poate sterge complet „deficitul de fericire” cauzat de nevroza.

Studiul a fost publicat in numarul din aceasta luna al revistei „Social Psychological and Personality Science„.loading...

Adauga un comentariu