Lifestyle

Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate. La ce metode naturiste poți apela acasă

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate. La ce metode naturiste poți apela acasă
Leacuri batranesti pentru amigdale umflate chiar daca nu sunt confortabile sunt de cele mai multe ori eficiente

Amigdalele umflate este o boală caracterizată prin inflamația prelungită a amigdalelor. Se dezvoltă după amigdalită acută netratată (amigdalită) sau un proces inflamator al structurilor nazofaringelui și orofaringelui.

De regulă, bacteriile patogene de pe amigdale se află într-o stare „inactivă”, dar cu hipotermie a întregului corp sau a cavității bucale, cu leziuni ale cavității bucale, scăderea imunității sau datorită altor factori, sunt activate și cauzează un proces inflamator acut. Încă de mici, o mare parte dintre noi am fost tratați de amigdalele umflate și răceală cu leacuri bătrânești. Chiar dacă nu sunt foarte confortabile, de cele mai multe ori erau foarte eficiente.

Motivele dezvoltării amigdalelor umflate la adulți

  1. Infecții . Sunt deosebit de periculoase dacă pacientul s-a auto-medicat și a ales terapia greșită sau dacă nu a vindecat complet boală.
  2. Faringita frecventă . Dacă aveți dureri în gât, vă recomandăm, de asemenea, să nu vă auto-medicați și să vă programați la un medic, mai ales dacă suferiți de faringită de mai multe ori pe an.
  3. Alergie . De asemenea, poate provocă leziuni, deoarece afectează sistemul imunitar și reduce capacitatea organismului de a combate infecțiile.
  4. Boli ale dintilor . Cariile, parodontită și alte boli ale dinților și gingiilor se caracterizează prin dezvoltarea infecțiilor în cavitatea bucală. Dacă nu este tratată, infecția se poate răspândi în alte organe și țesuturi.
  5. Imunitate scăzută . Capacitatea organismului de a rezistă la infecție scade după o boală (de exemplu, rujeolă, scarlatină etc.) sau în alte situații stresante pentru organism (de exemplu, hipotermie, suprasolicitare, dietă necorespunzătoare, situații stresante regulate, utilizarea prelungită a anumitor medicamente ).
  6. Ereditar . În aproximativ 3% din cazuri, amigdalita nu este cauzată de factori externi, ci este moștenită de la rude apropiate.

Cum poți diagnostica amigdalele umflate

Medicul pune diagnosticul nu numai pe baza simptomelor de la pacient , istoricului medical și stării generale a pacientului, ci și luând în considerare rezultatele testelor – aceasta este singura modalitate de a fi sigur de corectitudinea acestuia.

În primul rând, specialistul efectuează palparea ganglionilor limfatici și o examinare vizuală în condiții de iluminare specială (faringoscopie). Dacă amigdalele sunt umflate, țesutul lor este slăbit, înroșit, există îngroșări, țesut cicatricial, caneluri, puroi (mai ales cu un miros neplăcut), descărcare asemănătoare cu cașul etc., aceasta poate indica prezența amigdalitei cronice.

Analize de sânge generale și biochimice. Acestea arată nivelul leucocitelor, VSH etc., spun medicului despre gradul procesului inflamator și despre reacția sistemului imunitar.

Cum poți trata amigdalele umflate cu leacuri bătrânești

Dacă amigdalele umflate nu provoacă disconfort sever și dificultăți de respirație, puteți încerca să reduceți să tratați boala acasă folosind leacuri bătrânești.

Gargară cu soluții de bicarbonat de sodiu (1 linguriță într-un pahar cu apă caldă) și decocturi de plante medicinale, precum mușețel. Dacă nu sunteți alergic, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial, cum ar fi eucaliptul. Este necesar să repetați procedura de clătire de mai multe ori pe zi până când umflarea, transpirația și durerea din gât dispar complet.

Compresă cu cartofi. Un alt leac bătrânesc foarte răspândit în România este compresa cu cartofi. Se rade un cartof și se amesteca cu puțin alcool medicinal. Rezultatul este aplicat pe gât și lasat cat mai mult timp posibil. În unele zone din tara pe lângă alcoolul medicinal se mai adaugă și câteva picături de oțet.

Oțetul de mere. Un alt leac din bătrâni este băutură din oțet de mere și ceai de salvie. Aceasta se bea de doua ori pe zi, dimineața și seara, pe care o puteți îndulcii cu miere de albine.

Adauga un comentariu