Sanatate

Leacuri bătrânești pentru colon: Remedii naturiste pentru curățarea tractului intestinal

Publicat: 28 oct. 2021
Leacuri bătrânești pentru colon Remedii naturiste pentru curățarea tractului intestinal
Tratamentul colonului iritat poate dura chiar și o perioadă de până la 6-8 luni

Leacurile bătrânești pentru colon te pot ajuta să scapi de sindromul colonului iritabil. Această boală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni în zilele noastre. Sindromul se manifestă prin dereglări digestive și poate fi tratat cu ajutorul remediilor naturale.

Colonul iritabil este o afecțiune care se face simțită prin simptoame extrem de neplăcute: diareea, baloanarea sau crampele creează mari probleme celui afectat. Boala poate duce și la afecțiuni mai grave. Printre acestea se numără epuizarea fizică a organismului, depresie sau cancer.

femeie ce se tine cu mana de burta asezata pe pat
Colonul iritabil este o afecțiune care se face simțită prin crampe, diaree și balonare

Tratarea afecțiunii prin leacuri bătrânești pentru colon

Tratarea sindromului de colon iritabil se poate face prin remedii naturiste folosite încă de pe vremea bunicilor noștri. Un aliment natural care poate ajuta la tratarea colonului este polenul crud de trandafir sălbatic. Acesta este bogat în aminoacizi, vitamine și minerale. Polenul de trandafir reglează tranzitul intestinal și previne inflamarea colonului. De asemenea, planta ajută la tonifierea și fortificarea organismului.

Polenul crud de trandafir sălbatic elimină constipația și multe alte afecțiuni ale colonului. De asemenea, datorită substanțelor flovonoide, polenul crud de trandafir sporește absorbția de calciu în organism.

Nu doar polenul are proprietăți benefice pentru sănătatea colonului. O altă plantă care tratează iritațiile de la nivelul colonului este pulberea de lucernă. Denumită în popor și Alfalfa, planta face parte din familia mazărei, fiind de până la 10 ori mai bogată în minerale decât majoritatea cerealelor.

persoana ce tine p macheta unui intestin de om
Tratarea sindromului de colon iritabil se poate face prin remedii naturiste

Astfel, efectul lucernei este de a neutraliza tractul intenstinal. Planta este recomandată persoanelor care au colonul iritat datorită conținutului bogat în fibre.

Primăvara și toamna este recomandat administrarea extractului de muguri de smochin. Acesta duce la ameliorarea simptomelor de tulburări gastrice sau tulburări psihosomatice de la nivelul colonului.

Tratamentul colonului iritat poate dura chiar și o perioadă de până la 6-8 luni. Însă, primele rezultate se pot simți după două săptămâni de tratament.

Cum afectează procesele digestive starea psihică

Starea de nevroză, panicile, stresul afectează foarte mult sistemul digestiv. Medicii recomandă ca fiecare dintre noi să consume alimente pe care sistemul nostru digestiv le poate tolera și să fim extremi de calmi la fiecare masă.

Specialiștii menționează că oricât de sănătoasă sau gustoasă este mâncarea, din moment ce suntem nervoși aceasta se poate transforma în „otravă“. În cazul în care persoana suferă de colon iritabil și mănâncă nervos, își irită tot tubul digestiv. Astfel, pe lângă regimul alimentar sănătos este foarte important să nu mănânci dacă ești stresat.

mainele unei femei pe burta sa si o romanita pe buric
Ceaiurile din plante îndepărtează perfect toxinele din colon

 

Medicii recomandă și curățarea colonului folosind cărbune activ. Cărbunele activ, pe lângă faptul că reușește să curețe foarte bine tractul digestiv, îmbunătățește circularea sângelui. Pentru un rezultat cât mai bun este necesară administrarea pentru o perioadă 10 – 20 de zile. Cărbunele trebuie luat de două ori pe zi, calculând numărul de comprimate împărțind greutatea la zece. Pe parcursul curățării colonului prin administrarea cărbunelui activ nu este recomandat combinarea acestuia cu alte medicamente.

Ceaiuri și chefir pentru curățarea colonului

Ceaiurile din mușețel, coada calului, pelin, gălbenele sau urzică îndepărtează perfect toxinele. Pentru efectul dorit, ceaiurile trebuie consumate calde. Aceste ceaiuri pot înlocui și băuturile care conțin cofeină.

Colonul poate fi curățat și cu ajutorul chefirului. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de doi litri de chefir de orice grăsime. În ziua în care ai decis să-ți cureți colonul cu chefir, nu ai voie să mănânci nimic în timpul zilei. Din moment ce apare foamea, trebuie să bei un pahar de chefir. Curățarea intestinului prin acest mod îți permite să slăbești cu 1-2 kg.

femeie ce zambete intr-o bucatarie care tine in mana stanga brocoli iar in dreapta un bol cu legume
Dacă o persoană suferă de colon iritabil și mănâncă nervos, își irită tot tubul digestiv

Leacuri bătrânești pentru colon sunt, de asemenea, recomandate de către medicii specialiști. Ei spun că aceste remedii naturiste au mai multe avantaje decât dezavantaje. Este important să întreprinzi ceva din moment ce observi că au apărut probleme la nivelul colonului, deoarece, toxinele pot duce la formarea de pietre fecale sau chiar neoplasme maligne.
Adauga un comentariu