WoW!

Leacuri bătrâneşti pentru digestie. Cum rezolvi problema natural

Publicat: 23 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrâneşti pentru digestie. Cum rezolvi problema natural
Digestia este afectată nu doar de alimentele consumate, ci și de ora la care le mâncăm

Înainte de a vorbi despre leacuri bătrâneşti pentru digestie, haideţi să vedem ce înseamnă efectiv procesul digestiv. El presupune absorbţia, de către organism, a proteinelor, grăsimilor şi nu numai. De multe ori, din cauza meselor copioase ori a unor alimente care nu ne priesc, simţim ca un fel de pietroi în stomac. Haideţi să vedem astăzi câteva leacuri bătrânești pentru digestie.

Problemele digestive se referă atât la transformarea alimentelor în ceea ce are nevoie organismul, cât şi la eliminarea reziduurilor. În cazul ambelor, oamenii se confrunta cu diverse situaţii mai puţin plăcute. Ce e de făcut? În primul rând, de corect alimentaţia. În al doilea rând, înainte de a apela la medicamentele din farmacii, de folosit câteva leacuri bătrâneşti, dar de efect.

Leacuri bătrâneşti pentru indigestie

Ai mâncat friptură şi cartofi prăjiţi destul de aproape de ora la care te-ai culcat. Ai mâncat un produs cu multe grăsimi, precum shaorma, şi simţi un pietroi în piept sau stomac. Ai făcut excese alimentare într-o perioadă scurtă. Aşadar, nu e de mirare că nu te simţi bine. Iată ce leacuri bătrâneşti ai la dispoziţie pentru indigestie:

  • frunze de tarhon. Acestea nu irită stomacul, dar stimulează atât apetitul, cât şi digestia. În plus, ajută şi ficatul. Poate fi consumat chiar şi de persoanele cu probleme cardiovasculare, pentru că are inclusiv efect diuretic. Tot pentru eliminarea surplusului de apă se recomandă şi ceaiul din cozi de cireşe. Se pot mânca simple, puse în salată ori drept infuzie (după mesele principale);
  • ghimbir. Are gust iute şi este eficient atunci când eşti răcit. Ştiai însă că poate calma durerile abdominale şi poate facilita digestia? Transformă-l în ceai. Pune 2 felii de rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat câteva minute, îndulcește-l cu puţină miere, după care bea-l călduţ. De altfel, el poate să combată şi senzaţia de greaţă.

Rozmarinul, conform dr. Cătălin Luca, medic internist, are proprietatea de a trata gastrita şi infecţiile gastro-intestinale. Mai mult, stimulează tranzitul intestinal şi micşorează senzaţia de balonare.

“Rozmarinul este un remediu consacrat în afecţiunile cardio-vasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile cauzate de reumatism şi artrită, are proprietăţi diuretice, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare”, a afirmat dr. Cătălin Luca, medic internist.

Leacuri bătrâneşti pentru tratarea constipaţiei

Iată cele mai eficiente laxative naturale:

  • prunele. Indiferent că sunt proaspete sau deshidratate, conţin multe fibre. Iar acestea stimulează tranzitul intestinal. Ideal e să le consumi la micul dejun sau în gustarea dinainte de amiază;
  • seminţe de chia. Sunt o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3. Trebuie înmuiate în apă de cu seara. le poţi consuma în smoothie-uri, cu iaurt ori sub formă de budincă;
  • stafide. Şi acestea sunt o sursă una de magneziu şi fibre;
  • cafea;
  • mere. Mănâncă un măr în fiecare zi, la aceeaşi oră. În scurt timp îţi vei „învăţa” organismul cu acest program;
  • legume cu frunze închise la culoare. Spanacul e una dintre ele;
  • aloe vera.

Sfaturi pentru digestie sănătoasă

Ţine cont de următoarele sfaturi, oferite chiar de dr. Ovidiu Bojor:

”Este mai bine pentru sănătate ca alimentele cele mai consistente să fie consumate dimineaţa, astfel ca spre seară alimentele să fie din ce în ce mai uşoare. Trebuie avut în vedere un alt principiu important: masticaţia. Pentru o digestie bună, înainte de înghiţire, alimentele trebuie mestecate de cel puţin 10 ori. În timpul mesei, întreaga atenţie vă fi concentrată asupra hranei, înlăturând orice gând străin, iar discuţiile purtate vor fi cât mai puţine şi relaxante. În niciun caz nu se mănâncă în fața televizorului sau a calculatorului.

O metodă de facilitare a digestiei constă în masajul circular, de 20-30 de ori, al stomacului în sensul acelor de ceasornic, iar apoi de tot atâtea ori în sens invers. Cei supuşi constipaţiei cronice să execute masajul în sens orizontal, de la dreapta la stânga. După masă, recomand o plimbare uşoară de 10-15 minute, iar apoi se face siesta stând culcat sau chiar dormind o jumătate de oră.”

Adauga un comentariu