Terapii alternative

Leacuri cu argila pentru dureri de dinti, alergii si dureri de gat

Publicat: 24 oct. 2014
Terapia cu argila este eficienta si in tratarea alergiilor. Pentru inceput, se administreaza cate 1 lingurita de argila dizolvata intr-un pahar cu apa, de 2 ori pe zi. In fiecare saptamana se mareste doza de argila cu cate 1 lingurita. Tratamentul dureaza 2 luni, cu 1 luna pauza, dupa care se poate relua.
In cazul rinitei alergice, pune la inmuiat in apa 1 lingura de pudra de argila. Peste o ora, strecoara argila, pune-o pe o carpa din bumbac si aplica aceasta compresa pe frunte. Acopera zona cu o esarfa groasa. Lasa sa actioneze o ora. Tratamentul se face 7 zile consecutive.
Durerile de dinti – Peste 100 ml de apa cu sare toarna un amestesc de argila si pasta de dinti, in proportie de 4:1. Clateste-ti gura 2-3 minute, de 6-8 ori pe zi, cu solutia obtinuta. De asemenea, poti pune argila pe gingiile inflamate si lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste.
Durerile in gat – Daca ai racit si suferi de dureri in gat, tratamentul cu argila iti poate fi de folos. Dizolva o jumatate de lingurita de argila intr-un pahar cu apa. Clateste-ti gatul cu solutia obtinuta, apoi pune un prosop cald pe gat. Tratamentul se aplica de 2 ori pe zi, pana la disparitia durerilor. 


loading...

Adauga un comentariu