Sanatate

Leacuri pentru durerea de șold. Factorii care cauzează manifestarea deranjul

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri pentru durerea de șold. Factorii care cauzează manifestarea deranjul
Mulți oameni se plâng că au dureri la nivelul șoldului, care radiază în articulație, în zona inghinală, în fese și sunt dureroase sau surde

Multe persoane în vârstă caută leacuri pentru durerea de șold. Articulația șoldului este una dintre cele mai mari articulații din corpul uman. Acesta leagă capul osului coapsei de acetabulul osului pelvian, ajută la mișcările complexe ale piciorului și asigură funcția de verticalitate. Mulți oameni se plâng că au dureri la nivelul șoldului, care radiază în articulație, în zona inghinală, în fese și sunt dureroase sau surde.

Astfel de simptome nu trebuie ignorate, dacă aveți dureri de picior în șold, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să solicitați ajutorul unui specialist. În această zonă există vase de sânge și terminații nervoase importante, care pot fi implicate în procesul patologic. Durerea la nivelul articulației șoldului poate fi de diferite tipuri, acută, locală sau cronică. Nu este neobișnuit să aveți dureri care iradiază în zona inghinală sau în fese. Durerea este cauzată de leziuni și boli, inclusiv coxartroza, necroza aseptică, osteoartrita, aparatul ligamentar sau coloana lombară.

femeie care se tine de sold din cauza durerii
Un ortoped traumatolog este specializat în tratarea afecțiunilor asociate cu șoldul

Leacuri pentru durerea de șold. Din ce cauză apare disconfortul

Durerea acută a articulației șoldului este de cele mai multe ori de scurtă durată și este caracteristică leziunilor sau bolilor cu evoluție rapidă. Acesta este adesea motivul pentru care se solicită ajutor medical. Dacă terapia nu este începută din timp, durerea se extinde și devine mai puțin distinctă și localizată.

grafica barbat care se tine de sold din cauza durerii
Terapia conservatoare include gestionarea durerii

Durerea cronică sâcâitoare poate însoți durerea acută sau poate fi autolimitată. Este adesea caracterizat prin creșterea amplitudinii, care dispare pentru o perioadă de timp. De obicei, durerea crește la efort fizic, de exemplu, la exerciții fizice, alergare sau mers pe jos pentru perioade lungi de timp.

În timp, devine mai dificil de mișcat membrul și gama de mișcare devine limitată. În cazurile deosebit de avansate, poate apărea o șchiopătare. Din păcate, mulți oameni preferă să suporte durerile cronice și încearcă să se auto-medicheze. Nu uitați, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă recăpăta sănătatea și libertatea de mișcare este să vă faceți o programare la un specialist.

Cum să ameliorezi durere acută la nivelul articulației. La ce medic să mergi când ai dureri de șold

Un ortoped traumatolog este specializat în tratarea afecțiunilor asociate cu șoldul. Ce ar trebui să faceți dacă aveți dureri la nivelul articulației șoldului? În primul rând, ar trebui să efectuați un diagnostic amănunțit și să identificați cauza problemei. Cele mai frecvente teste efectuate de un specialist includ radiografii ale articulației șoldului și o scanare CT/MRI a articulației și a osului coapsei.

barbat care se tine de sold din cauza durerii
Exercițiile terapeutice, care întăresc structurile musculare și ligamentele, previn apariția în viitor a disconfortului la nivelul membrului

Radiografie a coloanei vertebrale și examinări de laborator. Metodele care ajută la ameliorarea durerii pot fi împărțite în conservatoare și chirurgicale. Ceea ce au în comun este faptul că nu vizează doar tratarea durerii, ci și eliminarea cauzei care stă la baza patologiei. Exercițiile terapeutice, terapia manuală, fizioterapia și terapia fizică s-au dovedit, de asemenea, eficiente.

Terapia conservatoare include gestionarea durerii, care este adaptată individual pentru fiecare pacient. Este în primul rând un blocaj terapeutic, care ameliorează sindromul durerii și promovează relaxarea musculară și normalizarea fluxului sanguin.

Pentru a scăpa de dureri poți lua leacuri pentru durerea de șold și fizioterapie. Cea din urma are ca scop recuperarea musculară, normalizarea circulației sanguine și eliminarea completă a sindromului durerii. Exercițiile terapeutice, care întăresc structurile musculare și ligamentele, previn apariția în viitor a disconfortului la nivelul membrului. Masajul și îngrijirea chiropractică, au un efect benefic asupra stării generale a țesuturilor.

barbat care se tine de sold din cauza durerii
Durerea la nivelul articulației șoldului poate fi de diferite tipuri, acută, locală sau cronică
Adauga un comentariu