Sanatate

Leacuri pentru răceală și tuse. Trei remedii naturiste

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri pentru răceală și tuse. Trei remedii naturiste
Ceaiul este un remediu naturist extraordianr pentru răceală

De câte ori în anotimpul rece nu v-ați confruntat cu răceala, tusea sau durerea în gât? Fiecare dintre noi a apelat în asemenea situații la unele leacuri știute de la părinți sau de la bunici, fără a mai apela la un medic de familie sau la medicamente.

Pentru perioadele friguroase, când răcim mai des, există o multitudine de moduri prin care putem scăpa de răceală și de tuse, fără a fi nevoiți să facem o vizită la medicul de familie sau fără a trebui să mergem la farmacie să cheltuim bani pe medicamente.

În condițiile în care există câteva sute de viruși care ne pot provoca niște răceli minore sau care ne pot cauza tuse, era de așteptat să existe și multe leacuri și tratamente naturiste de care cu siguranță ai mai auzit de la părinți, de la bunici sau chiar de la prieteni.

Vă prezentăm trei remedii naturiste care vă pot ajuta în caz de răceală sau tuse.

Ceaiul, cel mai cunoscut remediu naturist

În momentul în care simți că ești răcit sau începi să tușești, în perioada rece, hidratarea este foarte importantă. În asemenea situații, un ceai cald face minuni. Dacă la ceai mai adaugi miere și lămâie, atunci te poți aștepta la un efect rapid în caz de răceală minoră.

Cele mai folosite ceaiuri pentru tratarea durerilor în gât sunt ceaiul de mentă, mușețel, tei, salvie, cimbrișor sau muguri de brad. Pentru a-și face efectul, ceaiul din aceste plante trebuie băut zilnic, câte 2-3 de căni, fără zahăr. În cazul în care vrei totuși ca să fie dulce ceaiul, poți folosi o linguriță de miere de albine.

Pentru a crește gradul de eficacitate a ceaiurilor și pentru a combate tusea, poți pune în ceaiuri și puțină scorțișoară.

Mierea de albine face minuni

Un alt leac des folosit pentru răcelile banale și pentru durerile în gât este mierea de albine. Mierea este foarte eficientă în tratarea durerilor de gât deoarece ea are proprietăţi antibacteriene.

Mierea poate duce la fluidizarea secrețiilor și scade considerabil inflamația din gât. Mierea poate fi luată ca atare, o linguriță pe zi, pentru a calma instant durerea în gât sau poate fi pusă în ceaiul de plante.

O altă variantă la care poți apela este să adaugi două linguri de miere într-o ceașcă cu apă fierbinte, pe care o poți bea de câteva ori pe zi. Pe lângă efectul pe care îl are asupra răcelii și tusei, mierea te ajută să ai și un somn liniștit.

Cartoful „trage răceala“

Un alt remediu de care cu siguranță ai auzit este cartoful. Acesta se taie felii mai groase, se pune pe o bucată de pânză sau dacă nu într-o batistă și se pune în jurul gâtului. În unele variante se recomandă chiar stropirea cartofilor cu oțet sau spirt.

Deși este considerat un leac naturist sau un tratament băbesc, folosirea cartofilor este un mister pentru lumea medicinei.

Mulți spun că de fapt secretul acestui leac nu ar fi cartofii ci cantitatea de alcool medicinal folosită la înmuierea feliilor de cartofi.

Tot în caz de răceală sau febră, feliile de cartof pot fi puse în șosete deoarece se spune că acestea „trag răceala“ și scad temperatura.

Adauga un comentariu