News Flash:

Lebar - reteta de Craciun. Ce sa faci ca sa iti iasa cat mai bun

15 Decembrie 2018
633 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7199 RON (-0.0006)
USD: 4.1541 RON (+0.0057)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
lebar casa

LEBAR RETETA. Lebarul se numara printre preparatele traditionale de Craciun. Acesta se face dupa taierea porcului, din maruntaie de porc, carne de porc si condimente. Incearca aceasta reteta de lebar de ardelenesc casa, caci sigur va fi mult mai apreciat ca cel de cumparat.

LEBAR RETETA. Sfatul nostru este sa evitati sa folositi condimente cumparate deja macinate, deoarece si-au pierdut semnificativ din gust si aroma. Veti vedea cu adevarat diferenta de calitate atunci cand veti macina sau zdrobi condimentele in momentul in care va trebuie sa preparati lebarul. Au o aroma mult mai puternica.

LEBAR RETETA. Daca nu va place ficatul de porc, puteti sa il inlocuiti cu cel de pui, insa gustul lui nu va fi acelasi.

LEBAR RETETA. Timp de preparare: 45 min

LEBAR RETETA. Timp de gatire: 70 min

LEBAR RETETA. Gata in: 1 ore, 55 min

LEBAR RETETA.  Ingrediente lebar

  • 1 ficat porc
  • 2 plamani
  • 1 plina
  • 200 g carne grasa de pe gusa porcului
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1-2 intestine de porc pentru carnati

LEBAR RETETA. Preparare lebar

Lebarul traditional nu trebuie sa lipseaca din colectia ta de retete. Iata cum se face!

LEBAR RETETA. 1. Ficatul, plamanii, splina si carnea grasa se spala foarte bine si se lasa in apa rece pentru 30 de minute, sa iasa tot sangele.

2. Apoi, se pun la fiert in apa rece cu sare si cimbru. Dupa ce au fiert, zeama nu se arunca, iar carnea si maruntaiele se trec prin masina de tocat. Apoi, pasta rezultata se framanta cu 2-3 linguri de zeama in care au fiert ingredientele.

LEBAR RETETA. 3. La masina de tocat se ataseaza palnii de carnati pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leaga la ambele capete si se da la rece.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lebar reteta preparat craciun masa sarbatori ficat porc carne
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 21 queries | Mysql time :0.026598 (s)