Actualitate

Legatura secreta dintre o afacerista de succes din Bucuresti si moastele Sf. Parascheva – FOTO

Publicat: 10 oct. 2013

@ Chiar daca are o afacere de succes in Bucuresti, de 10 ani face un gest impresionant la Iasi @ Nu tine cont de bani si reuseste sa fie in fiecare an la poarta Mitropoliei, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Sfintei Parascheva @ In cateva ore realizeaza un decor edenic pentru Sfintele Moaste @ Totul a inceput in anul 2004, dupa ce a avut un vis uluitor

Nimeni nu stie care este legatura intre visele unei femei din Bucuresti si moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. De astazi, mii de pelerini vor astepta la rand pentru a ajunge la baldachinul din curtea Mitropoliei. Ieri, in zori de zi, la poarta Mitropoliei a ajuns un camion cu aranjamente impresionante de flori. Putini pelerini stiu cine se ascunde in spatele decorului floral in mijlocul caruia a fost depusa racla Sfintei Parascheva. O familie din Bucuresti revine in Iasi de 10 ani, cu aceeasi dorinta de fiecare data. Toti pelerinii raman impresionati de florile care incununeaza sfintele moaste si raman uimiti de cantitatea uluitoare de trandafiri. Florentina Bustei, in varsta de 41 de ani, este femeia care se ocupa personal de impodobirea baldachinului, cu cateva zile inainte de marea sarbatoare. In primavara anului 2004 a avut un vis care a facut-o sa se cutremure si sa ia aceasta decizie. Era insarcinata si a considerat acest vis un semn divin. In fiecare an reuseste sa faca cea mai speciala comanda de flori. Mii de fire de flori, de toate soiurile, sunt livrate direct din Olanda. Chiar daca in Bucuresti, familia Bustei a dezvoltat o adevarata afacere cu plante decorative, in apropierea zilei de 14 octombrie incarca un camion cu flori si porneste la drum spre Iasi. „Anul acesta facem 10 ani de cand avem aceasta multumire in suflet. Eu am fost prima data in Iasi la varsta de 11 ani, intr-o tabara. In 2004, eram insarcinata si am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a aratat in vis Sfanta Parascheva si mi-a spus sa am foarte mare grija de copilul pe care il voi naste. Am respectat toate controalele si evaluarile, iar pe 12 octombrie am nascut o fetita sanatoasa, care acum implineste 12 ani. Dupa nastere am avut al doilea vis. Eram in fata Mitropoliei si nu puteam pasi pentru a ajunge la sfintele moaste. Atunci am realizat ca trebuie sa fac ceva pentru ca Dumnezeu mi-a daruit trei copii sanatosi. Noi avem in Bucuresti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care traim. Am sunat la Mitropolie si le-am spus ca vreau sa ma ocup de impodobirea baldachinului. In octombrie 2004 am ajuns in Iasi cu o masina de flori si am reusit sa facem un aranjament impresionant pe o ploaie torentiala”, a povestit Florentina Bustei.

Copiii vor continua traditia la Iasi

Ieri, pentru al zecelea an, a ajuns in Iasi cu o masina plina de flori albe. Sute de trandafiri, crizanteme, crini asiatici, crini imperiali, matthiole, alstroemeria si alte plante decorative de un alb imaculat. Familia Bustei reuseste sa realizeze un decor perfect in fiecare an si sa impleteasca din flori baldachinul care va trona timp de cateva zile in curtea Mitropoliei. „Miercuri noaptea am ajuns in Iasi. Ne-am cazat la hotel si ne-am odihnit cateva ore. In zori de zi am venit la Mitropolie si ne-am apucat sa descarcam masina de flori. Pana joi seara am terminat de impodobit scheletul metalic. Am venit in Iasi cu sotul si cu cei trei copii. Avem in suflet o bucurie enorma ca putem rasplati in acest mod tot binele facut de Sfanta Parascheva. Sunt convinsa ca daca avem credinta in suflet, orice este posibil. Am gasit intelegere si rezolvare la multe probleme si ma intorc cu drag in fiecare an la Iasi. Sunt convinsa ca fiicele mele vor continua aceasta traditie si familia noastra va avea grija ca racla Sfintei Parascheva sa fie impodobita cu cele mai frumoase flori”, a mai spus Florentina. Azi, la primele ore ale diminetii, cele dintai raze de lumina s-au reflectat in sutele de petale albe de trandafir, iar moastele Sfintei Parascheva au fost depuse in mijlocul unui decor edenic.

Comentarii
 • Ciudat, acum nu este CUTREMURATOR? Titlul articolului da senzatia unei afaceri necurate de care profita cineva.
  Oare cei care manipuleaza bani grei la Iasi nu se cutremura de teama ca Sfanta se supara sau ei nu au frica nici macar de Dumnezeu?

  • Poate tie iti da senzatia de afaceri necurate. Ce e necurat in a cumpara flori din Olanda si a aduce la Iasi ?

   La restaurant cand mergi nu trebuie sa dai bani grei ca sa mananci ? + bacsis (spaga cu alt nume). La o biserica nu esti obligat sa platesti ca sa beneficiezi de serviciile pe care le ofera. Dar la restaurant esti obligat sa platesti !
   Cat ar incasa un restaurant din Bucuresti de exemplu daca ar veni si ar manca toti cei care merg acum in pelerinaj la Iasi ?
   E foarte normal ca orice serviciu sa fie platit. Fie serviciu pentru suflet fie serviciu pentru trup. Diferenta este ca pentru suflet nu esti obligat sa platesti. Sau daca platesti, platesti cat vrei. Cat ai.

 • „In 2004, eram insarcinata si am avut un vis care m-a marcat.”
  „Iar pe 12 octombrie am nascut o fetita sanatoasa, care acum implineste 12 ani.”

  De curiozitate… Stirea e din viitor ?

 • adica vreti sa spuneti ca nu castiga nici un ban?hmmm?creduli mai sunteti,este totusi o…afacerista,la fel ca biserica impreuna cu toti popii!

  • Din articol nu reiese asta. Daca chiar de intereseaza poti face tu o investigatie personal.
   Cat ce priveste afacerile preotilor, fii sigur ca parlamentarii si politicienii in general au afaceri murdare din care castiga mult mai mult decat preotii. De ei de ce nu te legi ?

   sau esti satanist si te deranjeaza doar slujitorii Domnului.

   am mers recent la un restaurant din Bucuresti si am dat 45 de lei pe o portie de raţă cu varza; Iar la catedrala mitropolitana am dat acum 2 sapt 3 lei pe un pomenic. (puteam sa dau si 1 leu !). Cine face afaceri mai mari in acest caz ?

Adauga un comentariu