National

Legea Educatiei ar putea fi, din nou, modificata. Ce schimbari vrea sa faca Ioan Mang

Publicat: 11 mai 2012
1
Ministrul si modificarea. Cam asa arata invatamantul in Romania, in ultimii ani. Toti ministrii care s-au perindat la Educatie au venit cu schimbari care au bulversat elevi, parinti si profesori deopotriva. Chiar si acum, cand de-abia se obisnuisera cu noutatile aduse de Legea Educatiei, elevii se vor confrunta din nou cu modificari radicale. Examenul de bacalaureat ar putea fi diferentiat, iar clasa pregatitoare ar putea fi si ea schimbata. Vestea buna pentru elevi si parinti deopotriva este ca aceste modificari nu vor viza acest final de an scolar, scrie rtv.net.
„Sunt foarte multe nemultumiri in randul parintilor, profesorilor, inclusiv al administratiei locale, referitoare de exemplu, la ciclul de invatamant , acel ciclu de 5/5/3 , cu liceul de 3 ani (…) Eu cred ca vom reveni la sistemul cu 4 ani de gimnaziu si 4 ani de liceu”, a declarat ministrul Educatiei.
Desi a criticat organizarea examenului de bacalaureat de anul trecut, ministrul Mang spune ca nu vor fi eliminate camerele video la examenul de anul acesta. 
„Nu este un scop in sine si nu trebuie sa fie pentru noi, cei care lucram in invatamant, de a demonstra ca absolventii sunt slabi (…)  Daca teama unora este ca nu vom avea camere video, nu trebuie sa se teama de acest lucru”, a mai spus Ioan Mang.
Pe termen lung insa, bacalaureatul ar putea fi diferentiat. 
„Este un sistem care nu e nou in Europa, in care un absolvent de la liceul de muzica, care doreste sa urmeze Conservatorul si nu Medicina sa aiba doua variante – una, sa dea un Bac national, cu mai multe discipline, care sa ii dea dreptul sa se inscrie la orice universitate si orice domeniu de studiu sau, o alta diploma, unde va da examen doar din materiile studiate in liceul de muzica si care sa ii dea dreptul sa se inscrie sa se inscrie doar la facultati de profil”, a precizat Mang, potrivit rtv.net.
Si clasa pregatitoare este in atentia ministrului. 
„Clasa pregatitoare – in ideea noastra e necesar sa existe un an pregatitor inainte de clasa intai,  va trebui sa vedem care este stadiul implementarii pana in acest moment, ce perturbari s-ar face daca am trece aceasta clasa la gradinita „, a explicat ministrul Educatiei.
Comentarii
Adauga un comentariu