Actualitate

Legea intra in vigoare astazi! Farmaciile si drogheriile din Romania nu mai au voie sa faca asta

Publicat: 27 aug. 2018
1

Astazi intra in vigoare aceasta Ordonanta de Guvern! De astazi, toate farmaciile si drogheriile nu vor mai face asta! Actul normativ a fost publicat vinerea trecuta, in Monitorul Oficial.

Pentru a obtine autorizatia de functionare, farmaciile si drogheriile trebuie sa se adreseze directiilor judetene de sanatate publica, nu Ministerului Sanatatii (MS), asa cum se intampla pana acum, conform unui act normativ care se aplica incepand de astazi.

De asemenea, dosarul de autorizare trebuie sa contina copii simple, nu certificate. O alta modificare privitoare la documente este aceea ca, de azi, aceastea pot fi prezentate si in format electronic.

Ordonanta Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 a fost publicata vineri in Monitorul Oficial si se aplica incepand de astazi.

„Dosarele despuse si nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante (adica pana pe 27 august 2018 – n. red.) se vor solutiona conform legislatiei in vigoare la data depunerii documentatiei”, este subliniat in a patra ordonanta simpla data anul acesta de Guvern.

Adauga un comentariu