Secretele istoriei

Legea martiala, instituita in Ucraina. Reactia lui Vladimir Putin

Publicat: 30 nov. 2018

Presedintele rus Vladimir Putin i-a impartasit cancelarului federal german Angela Merkel „profunda ingrijorare” a Moscovei dupa instaurarea in Ucraina a legii martiale, cerandu-i Angelei Merkel sa descurajeze Kievul in legatura cu orice actiune „negandita”, a anuntat marti Kremlinul, intr-un comunicat.

Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la initiativa partii germane, pentru a discuta despre „incidentul periculos” care a avut loc duminica in Marea Neagra, potrivit AFP.

In timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin „si-a exprimat profunda ingrijorare in legatura cu decizia Kievului de a-si aduce fortele armate in stare de alerta si de a instaura legea martiala”, se spune in comunicat.

Presedintele rus a denuntat „actiunile de provocare ale partii ucrainene si incalcarea grosolana a normelor de drept international de catre navele militare ale acesteia”, subliniaza comunicatul.

De asemenea, Putin si-a exprimat „speranta ca Berlinul va putea influenta autoritatile ucrainene pentru a le descuraja in legatura cu ulterioare actiuni negandite”, adauga textul comunicatului emis de Kremlin.

Duminica, paza de coasta rusa, subordonata Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat doua nave-vedeta si un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuza ca au intrat ilegal in apele teritoriale ruse in largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit in Marea Neagra in timp ce aceste nave incercau sa patrunda in stramtoarea Kerci, pentru a intra in Marea Azov.

Dupa aceasta brusca escaladare a tensiunilor, Ucraina a anuntat luni seara introducerea legii martiale in regiunile sale frontaliere, pentru o perioada de 30 de zile.loading...

Adauga un comentariu