National

Legea privind pensiile parlamentarilor, amanata o saptamana

Publicat: 15 sept. 2015
1

Cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind pensiile parlamentarilor a fost amanata, marti, o saptamana, in comisia speciala pentru statut, la solicitarea deputatului PSD Florin Iordache, ca urmare a depunerii a doua noi amendamente la proiect.

„Sunt doua amendamente facute. Un amendament care a fost facut aici, in comisie, un amendament care a fost facut la sugestia Departamentului Legislativ”, a anuntat presedintele Comisiei, social-democratul Bogdan NiculescuDuvaz, care a precizat ca amendamentele sunt, „in principiu”, facute pe forma legii, si nu pe fondul acesteia. Duvaz a refuzat sa precizeze continutul acestor amendamente.

Citeste si Iohannis, despre ordonanta privind indemnizatiile demnitarilor

Ca urmare a depunerii amendamentelor, deputatul PSD Florin Iordache a solicitat amanarea discutiilor cu o saptamana.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, ca trebuie „cantarit” mai mult in privinta Legii pensiilor parlamentarilor, aratand ca poate este bine sa se regandeasca intreg sistemul de pensii, adaugand ca alesii trebuie sa se gandeasca la toti pensionarii.

Citeste si Gabriel Oprea, despre pensiile speciale ale parlamentarilor

Legea pensiilor pentru parlamentari se afla in faza de reexaminare la Camera Deputatilor, dupa ce presedintele Iohannis a respins promulgarea ei. Comisia de statut a analizat saptamana trecuta cererea de reexaminare, fara a tine cont de mare parte din recomandarile sefului statului.

Comisia a stabilit ca parlamentarii vor incasa pensiile din momentul in care au decizii de pensionare in sistemul de stat, iar cuantumul a ramas acelasi ca cel initial, respectiv 0,55% din indemnizatia de parlamentar, de acesta urmand sa beneficieze deputatii si senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive pana la 3 mandate. De asemenea, contrar recomandarilor presedintelui, comisia a decis ca vor beneficia de pensii si cei condamnati definitiv pentru incompatibilitate.

Citeste si Teodor Atanasiu, despre pensiile parlamentarilor: PNL va anula legea cand va

Plenul Camerei a amanat o decizie pe aceasta tema, cererea de reexaminare fiind retrimisa comisiei.
Adauga un comentariu