National

Legea privind statutul politistilor de penitenciare, votata astazi in Parlament

Publicat: 26 iun. 2019
1

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) anunta ca Parlamentul a votat, astazi, Legea privind statutul politistilor de penitenciare, prin care se inlatura lacune de reglementare sau interpretari contradictorii ale prevederilor legale referitoare la selectia personalului, cariera profesionala sau drepturile lucratorilor din penitenciare.

"Parlamentul a votat, astazi, 26 iunie 2019, Legea privind statutul politistilor de penitenciare, un demers legislativ initiat si sustinut de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Justitiei, ca promisiune asumata de ministrul Ana Birchall in discutiile purtate cu reprezentantii sindicatelor din sistemul penitenciar. Prin aceasta lege, se armonizeaza continutul prevederilor legale cu prevederile deciziilor Curtii Constitutionale si se inlatura lacune de reglementare sau interpretari contradictorii ale prevederilor legii in vigoare, referitoare la selectia personalului, cariera profesionala sau drepturile lucratorilor din penitenciare", declara ANP intr-un comunicat de presa.

Codul rutier 2019. 5 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand te opreste politia in trafic

Unul dintre efectele Legii privind statutul politistilor de penitenciare este acela al posibilitatii initierii unor demersuri legislative concrete pentru inlaturarea blocajului existent la acest moment in ceea ce priveste ocuparea posturilor vacante din sistemul penitenciar (datorita dispozitiilor deciziei Curtii Constitutionale nr. 90/2019).

"Acest rezultat incununeaza munca sustinuta a initiatorului, a specialistilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si a sindicatelor din sistemul penitenciar, dar in egala masura este rezultatul eforturilor depuse de catre Parlamentul Romaniei, indeosebi de membrii comisiilor de specialitate implicate in procesul de avizare", a declarat ministrul Justitiei, Ana Birchall.

Adauga un comentariu