National

Legea „studenti fara bac” a lui Andronescu, demagogica si populista

Publicat: 03 oct. 2011
1

Presedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat ieri ca legea promovata de senatorul PSD Ecaterina Andronescu privind admiterea la facultate a elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat este una demagogica si populista si risca sa dea nastere unor iluzii periculoase. Sârbu a afirmat ca initiativa Ecaterinei Andronescu apartine sferei „demagogiei si populismului”, fiind „o eroare majora” si „o capcana pentru elevi si parinti”. Presedintele UNPR a mentionat ca o respecta pe Ecaterina Andronescu si a apreciat ca initiativa respectiva nu i-ar apartine in totalitate. „Proiectul pare mai degraba gândit de cei care se preocupa mai mult de sondaje decât de invatamântul românesc”, a adaugat el.

Acesta a afirmat ca proiectul risca sa dea nastere „unor iluzii periculoase pentru copii si pentru parinti”, având un „puternic iz electoral„. „Aceasta lege, student fara bac, a fost gândita doar de dragul unor voturi in plus si sterge granita intre cei ce pot urma o facultate si cei care nu pot, golind de continut si valoare un examen si o diploma care, peste tot in lume, sunt privite ca proba maturitatii”, a adaugat el.
Marian Sârbu a precizat ca UNPR ar considera mai potrivit unor program special de pregatire a elevilor care nu au promovat bacalaureatul, eventual cu plata orelor suplimentare pentru profesori. „Decât sa-i ademenim cu putina facultate pe cei fara liceu, mai bine ii ajutam sa isi termine studiile.”

Sârbu a criticat si ideea anului pregatitor la facultate pentru elevii fara bacalaureat, mentionând ca aceasta varianta ar trebui aplicata celor care au luat examenul si vor sa se familiarizeze cu unele discipline speciale. „In nici un caz un asemenea an pregatitor nu ar trebui sa mascheze incapacitatea si sa vânda elevilor iluzii populiste”, a spus el.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Cristian Dumitrescu au depus o initiativa legislativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Co-initiatori apar peste 30 de senatori PSD. Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum 7, sa se inscrie la facultate.

Comentarii
  • Si atunci de ce trebuie sa mai inveti?Te duci la doamna Andronescu la facultatea ei si esti student.Mai bine te inscrii la facultate de la gradinita. Doamna Andronesu nu se supara….

  • Si asa invatamantu romanesc, dupa atatea reforme, e in colaps. si asa multi studenti cu BAC nu trec de primul an. credeti ca un lenes care nu a fost capabil sa promoveze la BAC va reusi in anul pregatitor sa-si ia diploma de BAC +examenele de la facultate? sa fim seriosi. in primul rand se loveste in copii capabili, care muncesc, dar care de multe ori sunt tratati la fel cu ceilalti, cu cei care asteapta pomana si care cred ca li se cuvine sa termine liceul si mai nou o facultate, ca doar plateste taxa, conditie suficienta pentru a promova.FACULTATEA NU E OBLIGATORIE !!! pentru smecherii care nu au promovat la BAC sugerez sa lucreze un an la spatii verzi ca pentru baietasii si fetitele de cartier ce poate fi mai rau de cat sa fie vazuti la tuns iarba? cred ca e mult mai motivant si asa isi merita si somajul pe care-l asteapta de la stat.

Adauga un comentariu