Secretele istoriei

Legenda celui de-al patrulea mag

Publicat: 31 ian. 2014
Una din legendele despre cel de-al patrulea mag, numit Budepan, spune ca acesta era un conducator bogat si intelept din Orient, care a urmarit steaua cea minunata pentru a ajunge la Imparatul nou-nascut. El i-a pregatit daruri pretioase. Insa in calea sa a intalnit multi oameni saraci, insetati, bolnavi, intristati, necredinciosi, ba chiar si animale ranite si infometate. Pe toti i-a ajutat, impartindu-si timpul si averea cu ei. Pe langa darurile pregatite pentru Pruncul minunat, s-a jertfit el insusi, lucrand si castigand spre a imparti nevoiasilor.

Vezi si Apocalipsa lui Moise

Odata cu trecerea anilor, Budepan a saracit complet si i s-a subrezit sanatatea. Simtea ca nu mai are mult de trait si nu ajunsese inca sa-L intalneasca pe Hristos. Trecusera peste 30 de ani. Despre Iisus, Budepan aflase ca ii invata pe oameni lucruri minunate si ca facea lucruri uimitoare. Mai apoi a aflat ca Hristos a fost rastignit. In acel moment, Budepan a fost cuprins de mila si de disperare: nu mai era nicio sansa de a-L intalni.
Aflat pe patul mortii, deodata magul vede o lumina suprafireasca, o iesle cu un Prunc, si aude glasuri de ingeri care canta: Slava intru cei de sus lui Dumnezeu! Iar Pruncul ii spune:
– Bunul meu Budepan, de multe ori te-ai intalnit cu Mine! Ai vorbit cu Mine in fiecare zi, am mancat impreuna, ne-am indurerat si ne-am bucurat cand i-ai ajutat pe toti. Afla ca ceea ce ai facut celor saraci, neputinciosi si infometati, Mie Mi-ai facut! Toti acestia, asa cum am spus si in Evanghelie, sunt fratii Mei! (Matei 25, 40) Acestora le-ai oferit darurile tale pretioase: iubirea, timpul, viata ta. Ele sunt pentru Mine darurile cele mai pretioase de pe pamant, ca si pentru fratii Mei indurerati.
Apoi Budepan a vazut un inger care s-a apropiat de el si i-a zis:
Hristos m-a trimis sa-ti iau sufletul si sa-l duc la El, in imparatia Sa!

Vezi si Povestea Cartii Sfinte

Aceasta relatare nu este confirmata istoric, dar ea cuprinde in fapt o Evanghelie. In persoana fiecarui om si, in special, a celui suferind, Se gaseste Hristos. Cel care sufera impreuna cu omul indurerat si se pune in locul lui, pe cat ii sta in putere, este un Hristos, este omul adevarat. Hristos Se afla in inimile smerite, care iubesc si se jertfesc sa-L afle.


loading...

Adauga un comentariu