Curiozitati

Legenda Detunatelor din Transilvania – VIDEO

Publicat: 19 ian. 2012

Forma ciudata, originala a stancilor de bazalt denumite Detunatele din judetul Alba, Transilvania, a nascut legende printre oamenii din popor.

O legenda spune despre Detunate ca sunt flacarile impietrite, iesite din adancul pamantului ca sa arda Uriasii care traiau in apropiere de localitatea Bucium.

Acestia aveau ca dusmani Zanele care traiau linistite in tara Ardealului. Ura dintre ei s-a revarsat asupra iubirii dintre un Urias si o Zana.

Fiul capeteniei Uriasilor era un baiat viteaz, care s-a indragostit insa de o Zana cu care se intalnea zilnic pe ascuns, in intimitatea padurii.

Tatal sau nu a acceptat ideea ca fiul sau sa fie cu o Zana, o dusmanca de moarte. Din aceasta cauza, l-a urmarit pana in locul in care se gasesc Detunatele astazi, unde baiatul sau era in bratele celei iubite si a strapuns-o pe Zana cu lancea sa.

Baiatul s-a pierdut cu firea si, indurerat de pierderea ei, l-a injunghiat pe tatal sau.

Pamantul s-a cutremurat la cele intamplate, s-a deschis si a lasat flacarile sa ii cuprinda pe cei trei. Intr-un final, i-a tras in adancurile sale, iar flacarile au ramas la suprafata si au impietrit, fiind denumite Detunatele.loading...

Adauga un comentariu