Secretele istoriei

Legenda legata de crucea regelui Arthur de la Abatia Glastonbury

Publicat: 02 iul. 2014
3
Una din legendele legate de Regele Arthur este cea legata de faptul ca niste calugari de la abatia Glastonbury i-au gasit sicriul in anul 1191. Langa rege a fost gasita si o cruce de plumb care avea gravat acest text: IACET SEPULTUS INCLITUS REX ARTHURIUS IN INSULA AVALONIA. In traducere ar insemna „aici zace ingropat renumitul Rege Arthur pe insula Avalon”. Multi cercetatori cred, ca daca ar fi existat acest sicriu, crucea este o facatura a calugarilor de atunci cu scopul de a incuraja pelerinajele la abatie. Culmea este ca, chiar si in cazul in care despre asta e vorba, atunci o facatura din secolul al XII-lea devine in sine foarte valoroasa din punct de vedere istoric.

Vezi si Legenda regelui Arthur  

Ultima mentionare a crucii dateaza din secolul al XVII-lea, dar misterul nu se opreste aici. Expertii au devenit brusc foarte interesati de subiect atunci cand, in decembrie 1981, un barbat a intrat la British Museum din Londra, declarand ca el a gasit crucea regelui Arthur.  Din pacate, Derek Mahoney, asa il chema pe om, desi a permis personalului sa examineze obiectul, n-a fost de acord sa-l doneze muzeului. In aprilie 1982, un judecator l-a condamnat pe Derek Mahoney la doi ani de inchisoare, dar urma sa fie eliberat imediat daca dezvaluia locul exact unde gasise crucea.

Vezi si A fost ingropat regele Arthur la Glastonbury ? 

In ianuarie 1983 s-a solicitat eliberarea lui Mahoney, chiar daca nu se aflase nimic despre locul cu pricina, dar acum Mahoney nu mai voia sa iasa din inchisoare! Comedia a continuat si intr-un final Mahoney a fost aruncat afara din inchisoare impotriva vointei sale! Ulterior s-a aflat ca Mahoney se ocupase in trecut cu fabricarea de forme pentru producerea de papusi din plumb, ceea ce inseamna ca avea talentul necesar pentru a turna si o cruce precum cea a regelui Arthur. Si chiar daca el a facut acest obiect legendar, a facut-o atat de bine incat i-a pacalit pe toti expertii care au analizat-o.
Adauga un comentariu