Destinatii turistice

Legenda piscului „Scarile lui Voda”

Publicat: 08 feb. 2012

In mijlocul muntilor Vrancei, spre fundul apei Naruja, se afla piscul cu numele ” Scarile lui Voda”.
Povestea spune ca, in timpurile vechi, Stefan cel Mare, ratacins prin codri cu o ceata de ostasi a ajuns in golul Verdelui, intr-o poiana mare si frumoasa, unde ceata marelui voievod se puse a se hodini.

Dar voda, avand nevoie de sa cerceteze cat mai bine imprejurimile, pentru a sti in ce loc se afla si nu se trezi inconjurat fara veste de dusmani, se gandi sa urce pe creasta muntelui Pietrosul, cel mai inalt varf din apropiere si care se ridica chiar in fata poienii unde poposisera.

Si fiindca muntele era stancos si coasta din cale afara de povarnita si prapastioasa, ostenii au sapat niste trepte pe zarea piscului, pana ce voda si ai sai s-au putut ridica in varf.  De aici, au pornit cu totii incotro i-or fi indreptat ochii si mintea, poate spre o noua biruinta, pe care numai iscusinta si destoinicia fara margini a marelui Stefan cel Mare se invrednivea s-o castige, in acele vremuri, cu arcasii sai putini la numar, dar voinici si mesteri la lupta.

De atunci piscului acesta i-a ramas, pana in zilele noastre, numele de ”Scarile lui Voda”, iar pe ici, pe colo, se mai vad si acum treptele sapate de urmasii lui Stefan.loading...

Adauga un comentariu