Magazin

Legenda singurului lac vulcanic din Romania

Publicat: 26 aug. 2014

Lacul Sfanta Ana, aflat in judetul Harghita, este singurul lac vulcanic din Romania si este recunoscut pentru frumusetea sa. Putini sunt insa cei care stiu legenda care sta la baza acestui loc aparte vizitat an de an de mii de turisti.

Lacul Sfanta Ana, aflat in masivul Ciomatu pe fundul craterului unui vulcan stins, este recunoscut pentru frumusetea sa. El face parte si dintr-o rezervatie naturala, geologica, floristica si faunistica si este legat de Baile Tusnad prin mai multe poteci turistice.

Citeste si MUNTII CARPATI – Curiozitati

Lacul, aflat la aproape 1.000 de metri altitudine, nu are izvoare asa ca isi completeaza apele in urma precipitatiilor, adancimea sa maxima fiind de doar sapte metri.

De lacul Sfanta Ana este legata o legenda pe care putini dintre turistii care il viziteaza o cunosc. Se spune ca un boier din acea zona a inhamat la caleasca sa 12 fete, printre care se numara si Ana. Atunci cand nu a mai rezistat sa vada durerea semenilor sai, Ana s-a rugat la Dumnezeu si i-a cerut sa rupa pamantul sub ea si sa o scufunde cu tot cu boier.

Citeste si CONCLUZIE NEASTEPTATA! Cel mai CURAT AER din EUROPA se afla in Romania. Iata care este

Legenda spune, in continuare, ca ruga fetei a fost auzita si ca muntele s-a surpat, iar lacrimile de durere ale fetelor au format lacul.

In prezent, langa lac gasim o capela romano-catolica ce poarta hramul Sfintei Ana.

Turistii care vor sa viziteze lacul Sfanta Ana trebuie sa stie ca intrarea in rezervatia costa 5 lei de persoana, conform gandul.info

Citeste si MISTERUL MUNTELUI din Romania care DISPARE. E unul dintre punctele energetice

Adauga un comentariu