Destinatii montane

Legenda uriasei comori de sub Pietrele Doamnei

Publicat: 30 dec. 2016
Cel mai cunoscut obiectiv turistic din muntii RarauPietrele Doamnei, este usor accesibil pentru turisti. Din orasul Campulung Moldovenesc pana la Cabana Rarau, la altitudinea de 1.538 de metri, turistii pot ajunge pe un spectaculos drum modernizat lung de 14 kilometri. De la cabana se poate ajunge la Pietrele Doamnei pe poteca aproximativ un kilometru. 
Cu o forma spectaculoasa, invaluite in mister, aparitia Pietrelor Doamnei este explicata de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscuta dintre ele are legatura cu doamna Elena, sotia voievodului Petru Rares, la fel cum si denumirea Muntilor Rarau ar fi fost primita de la domnitorul Moldovei, Petru Rares
Se spune ca in vremurile tulburi ale istoriei, in 1541, in timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rares, acesta a gasit in muntii Rarau un loc pentru a-si pune la adapost familia si o parte din avere. Urmariti de hoardele de tatari, doamna Elena si fiul Stefanita s-au refugiat intr-o pestera unde au inceput sa se roage, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic, scrie adevarul.ro.
Legenda spune ca stanci mari s-au desprins si au cazut peste locul unde se afla averea domnitorului, ingropandu-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat ”Aceasta este plata pentru salvarea noastra” si, de atunci, stancile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara sta si acum ascunsa de stancile uriase. 


loading...

Adauga un comentariu