Sport

Legendarul fotbalist Pele, internat de câteva zile în spital. Care e starea acestuia

Publicat: 06 sept. 2021
Pele
Pele

Legendarul fotbalist Pele, în vârstă de 80 de ani, este internat de șase zile într-un spital din Sao Paulo, potrivit unui anunț făcut de managerul său, Joe Fraga.

Recent, presa a relatat că Pelé ar avea mari probleme de sănătate și chiar și-ar fi pierdut cunoștința. managerul său a precizat însă că nu ar fi vorba despre probleme grave de sănătate, ci despre efectuarea unui set mai amplu de analize medicale.

Pentru că marele fotbalist brazilian are o vârstă înaintată, investigațiile medicale la care este supus Pele, printre care și o colonoscopie, vor fi făcute pe parcursul mai multor zile.

După ce ziariștii au scris că Pelé părea destul de slăbit la evenimentul prilejuit de lansarea documentarului despre viaţa sa, acesta a transmis, prin intermediul unei rețele de socializare, că nu a leşinat şi că este într-o formă fizică foarte bună.

„Am trecut printr-o serie de analize, analize pe care a trebuit să le amân din cauza pandemiei de coronavirus. Vă asigur că nu o să joc duminica viitoare”, a declarat Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei

În ultimii ani, Pelé a ajuns la spital fie din cauza epuizării, fie pentru o operaţie de îndepărtare a unor pietre de la rinichi.

Conform IFFHS, Pelé este cel mai de succes marcator în ligă din lume, cu 541 de goluri. În total Pelé a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, inclusiv amicale neoficiale și din tur, motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal, potrivit Wikipedia. În timpul când făcea parte din lumea sportului, Pelé fost pentru o perioadă cel mai bine plătit sportiv din lume. În Brazilia, Pelé este considerat a fi un erou național pentru performanțele obținute în fotbal și sprijinul politicii de a îmbunătăți condițiile sociale ale săracilor.

Adauga un comentariu