Curiozitati

Legendele Podului lui Dumnezeu din Oltenia – VIDEO

Publicat: 19 ian. 2012

Podul lui Dumnezeu, unic in Romania pentru faptul ca este natural si circulabil, s-a format prin prabusirea tavanului unei pesteri. Acest aspect a generat legende printre oamenii locului.

Una dintre ele spune ca in pestera Ponoarele locuia necuratul, iar Dumnezeul a lovit tavanul pesterii cu palma, acesta prabusindu-se peste intrare. In felul acesta voia sa scape lumea de rautatile necuratului.

Acesta s-a salvat insa si, de pe stanca Stanca Diavolului, supravegheaza locul si persoanele care trec si pe care uneori le ineaca in apele celor doua lacuri.

O alta legenda spune ca podul a fost creat de Dumnezeu ca Sf. Nicodin sa treaca peste el, dupa ce a fost alungat si acuzat de furt in comuna Ponoarele. Aici voia sa cladeasca o manastire, asa cum i s-a aratat in vis.

Aceasta legenda este mai credibila dintr-un punct de vedere. Se spune ca Nicodin a aruncat un blestem asupra locului, ca apa din cele doua lacuri sa sece si sa nu existe nicio vietate in ea, lucru care se si intampla.

Pe timp de seceta, Zatonul Mare seaca, apa sa ducandu-se intr-o pestera subterana, de unde reiese la suprafata cand ploua abundent.



loading...

Adauga un comentariu