Fripturi

Legume la cuptor cu carnati

Publicat: 27 apr. 2011
2

Ingrediente:

– 500 g carnati,
– 3-4 cartofi,
– 2 dovlecei,
– 2 morcovi,
– 2 rosii,
– 1 ardei gras,
– 1 ceapa,
– 4 bete pentru frigarui

Mod de preparare:

Taiem legumele si le punem in tava cuptorului, unsa cu putin ulei de masline. Presaram sare si alte condimente dupa plac. Le amestecam bine.
Rotim carnatii si trecem prin mijloc un bat pentru frigarui, intai de jos in sus, apoi din dreapta in stanga, sau cum va vine bine, important e sa ii fixeze.

Mai plimbam deasupra legumelor un fir de ulei de masline si cca 100-150 ml apa si dam la cuptorul incins la 250 grade timp de 40-45 minute, pana sunt gata cartofii. Tava cu legumele o punem pe treapta a doua de jos, iar carnatii ii punem direct pe grillul curat, bineinteles, pe treapta a doua de sus. Puteti pune si vinete, cativa catei de usturoi, fasole verde sau orice legume doriti. Va puteti juca cum vreti cu compozitia. Carnatii isi vor picura sucul deasupra legumelor, si credeti-ma, se simte, si in acelasi timp nu fierb in lichidul lasat de legume, ci se prajesc in caldura cuptorului. Nu e nevoie sa intoarcem carnatii,  vor iesi perfecti, si sa recunoastem, tare frumusei.




Adauga un comentariu