Hardware

Lentila cu cea mai larga vedere panoramica – descoperita si cu pretul pus

Publicat: 25 apr. 2012
5

Chiar daca obiectivele pentru DSLR-uri au un obicei in a ajunge la niste dimensiuni sau preturi exagerate, intotdeauna este placut sa vezi un comparativ absolut intr-un domeniu.

In imaginea de mai sus puteti vedea in detaliu lentila cu cea mai larga vedere panoramica creata vreodata de un producator. Obiectivul pentru un efect de tip Fisheye nebunesc a fost creat de Nikon si are 6mm si o distanta focala f/2.8.

Lentila poarta titlul de ultra angular extrem si a fost gandita pentru a acoperi suprafata unei imagini de 24 x 36 mm. Pentru prima oara, a fost prezentata la targul Photokina desfasurat la Cologne in Germania, in 1970. Are 5,2 kilograme, o lungime de 171 mm si un diametru de 236 mm. Creata dintr-un sistem optic de 12 elemente grupate in 9 grupuri, aceasta lentila genereaza imagini cu un unghi de 220 grade.

Obiectivul a fost descoperit de Gray Levett – co-fondator la dealerului de produse Nikon Grays of Westminster, si se afla acum la vanzare pentru suma de 160.000 $.

Speram totusi ca astfel de dispozitive sa ajunga intr-un muzeu mai degraba decat la capatul unui body de DSLR full-frame.

Fisheye

Adauga un comentariu