Secretele istoriei

Letea, un taram uitat de lume – FOTO

Publicat: 22 oct. 2013
Letea, un taram uitat de lume in care lianele sub-tropicale cresc alaturi de nuferi si stejari, iar caii salbatici alearga prin dunele desprinse parca din desert. Si daca ati ajuns in tinutul de poveste nu uitati sa gustati din borsul de peste.
 
In Padurea Letea ajungi cel mai repede pe apa. Calatoria incepe la Crisan, judetul Tulcea si costa, dus-intors, 100 de lei de persoana. Nici nu stii la ce sa te uiti mai intai. La pelicanii jucausi sau la nuferii imaculati? De jur imprejur frumusetea canalelor Dunarii iti taie rasuflarea, scriu cei de la antena3.ro.
 
Apare si primul petec de pamant, satul Letea. Casutele sunt mici, dar cochete, desprinse parca din povestile lipovenesti. 
 
Din spatele ferestrelor albastre localnicii sunt bucurosi de oaspeti. Cazarea este de 130 de lei pe zi, dar vine si cu un ospat pe cinste. Daca turistii sunt multumiti, nu la fel sunt si putinii localnici ramasi la Letea.  
In padurea Letea, protejata prin lege se intra doar cu ghid. Nici nu stii daca ai ajuns in Delta sau in desert, peste tot sunt dune de nisip.
 
In timp, insa, apele s-au retras si au lasat in urma nisipul fin. Putin mai incolo cresc stejarii seculari. Au forme care de care mai ciudate si scorburi uriase. Printre ei se impletesc amenintator lianele subtropicale.
Padurea Letea este singurul loc din Europa unde cresc astfel de plante exotice.
 
Adauga un comentariu