Magazin

Lexus anunta un concept pregatit pentru Salonul de la Frankfurt

Publicat: 20 aug. 2013
1

Lexus continua sa-si înnoiasca gama de modele, iar între doua noi aparitii în linia de modele de serie pregateste câte un concept care are rolul de a anunta viitorul mai apropiat sau mai îndepartat al marcii. Iar cel mai recent astfel de concept va fi prezentat la Salonul de la Frankfurt, în 10 septembrie, acolo unde constructorul premium japonez va prezenta un prototip care astazi ne este prezentat misterios într-un teaser foto. Din imaginea oficiala publicata de Lexus putem deslusi atât grila trapezoidala în oglinda, cât si blocul optic frontal asemanator cu cel pe care il regasim pe noua generatie a modelului IS.

De altfel, zvonurile care circula în presa internationala spun ca prototipul este de fapt versiunea pre-serie a lui IS300 Coupe, modelul cu care Lexus va încerca sa se ia de guler cu noua gama Seria 4 de la BMW. Spre deosebire de versiunea de baza a lui IS, noul IS300 este asteptat sa aiba un design mult mai agresiv si sa împrumute chiar linii si parti ale supercar-ului LF-A. Conceptul anuntat de Lexus nu va fi singura noutate majora pregatita de constructorul nipon pentru Frankfurt.

O alta lansare importanta pentru piata europeana va fi GS300h, model care a fost dezvelit la Salonul de la Shanghai si care va aparea în premiera la un salon european. Rivalul lui Seria 5 ActiveHybrid vine sub capota cu un sistem hibrid care combina un motor pe benzina de 2.5 litri cu un propulsor electric, emisiile de CO2/km fiind anuntate la doar 110 grame CO2/km, nivel atins, printre altii, de Fiat 500 cu motor de 1.2 litri aspirat.

Adauga un comentariu