Stiri

LG lanseaza in aceasta luna Google TV pe piata americana

Publicat: 07 mai 2012
5

LG Electronics, al doilea mare producator de televizoare din lume, lanseaza, in aceasta luna, pe piata americana, un receptor tv bazat pe platforma Google.

Lansarea acestui produs, care ar putea fi de 21 mai, vine din dorinta celor doua companii de a detrona compania Apple, care a revolutionat piata telefoanelor cu al sau iPhone si care anuntase de ceva vreme lansarea unui produs asemanator pana la sfarsitul acestui an.

Google TV va permite utilizatorilor sa acceseze serviciile Google si clipurile de pe YouTube pe propriile televizoare. Fabricarea acestui produs se realizeaza in Mexic. Incepand cu 21 mai consumatorii din SUA vor putea cumpara produsul, iar dupa evaluarea rezultatelor vanzarilor din Statele Unite compania va hotari daca lanseaza produsul si in Europa si Asia, conform declaratiilor vicepresedintelui LG, Ro Seogho, citat de Reuters.

LG mai intentioneaza sa adapteze peste 60% din aparatele TV pe care le produce la platforma NetCast pentru a permite accesul la internet, la retele sociale, jocuri online sau la aplicatii special create de LG, cu ajutorul acestor televizoare.

Profitul departamentului de productie de aparatura TV al LG a crescut pe primul trimestru al acestui an cu 4%, datorita cresterii vanzarilor de televizoare 3D si a celor dotate cu receptoare de internet.

Adauga un comentariu