Hardware

LG pregateste propriul chip 8 core, intra in batalie cu Samsung

Publicat: 25 feb. 2013

Se pare ca NVIDIA ar avea ceva probleme cu gasirea de parteneri pentru adoptarea procesorului Tegra 4, mai ales ca acum e la moda productia de procesoare proprii. Huawei face acest lucru, Samsung la fel si se pare ca LG se indreapta in aceeasi directie.

Procesoarele Samsung Exynos sunt deja binecunoscute si in mod bizar si imprumutate de unele companii asiatice ca Meizu. Oficialii LG au confirmat ca aceasta companie sud-coreeana pregateste un design de chip 8 core in stilul lui Samsung Exynos 5 Octa. CPU-ul vine cu arhitectura ARM big.LITTLE. LG va lucra cu TSMC pentru a fabrica chipurile, care ar putea fi folosite pe terminale mobile in a doua jumatate a acestui an.

Se zvoneste si ca Samsung ar avea probleme cu consumul de energie pe chipurile A15, deci ne intrebam daca LG vor folosi experienta rivalilor trecand peste probleme sau se vor confrunta cu aceleasi impedimente. In fine, va fi o vara sau toamna interesanta, de vreme ce abia atunci vor ajunge pe piata terminale 8 core, zic eu. Un demo de procesor LG 8 core e programat pentru IFA 2013.loading...

Adauga un comentariu