Hardware

LG prezinta cel mai mare TV OLED – grosime de doar 4mm

Publicat: 29 mart. 2012

Gigantul coreean LG a anuntat ca va prezenta la CES Las Vegas cel mai mare televizor OLED din lume – cu o diagonala de 55 inch.

Viitorul este OLED

OLED, sau Organic Light Emitting Diodes, reprezinta o tehnologie de afisare a imaginilor intalnita preponderent la smartphone-urile de top. Cum ecranele de tip OLED nu folosesc lampi sau LED-uri pentru iluminarea panoului (precum ecranele LCD & LCD LED obisnuite), avem un nivel de negru ultra-adanc, precum si un consum energetic extrem de scazut. De asemenea, ecranul este mult mai subtire decat in cazul TV-urilor LCD & LED obisnuite – TV-ul prezentat de LG dispune de o grosime de doar 4 mm – mai putin decat o jumatate de pix.

LG OLED TV

Tehnologia clasica OLED are dezavantaje, totusi – cele mai importante fiind costul foarte mare, precum si reprezentarea mai slaba a culorilor. Totusi, LG au anuntat ca au dezvoltat o versiune proprie a tehnologiei OLED, cu Pixeli formati din 4 culori de baza (fata de 3, in mod obisnuit). Rezultatul, conform spuselor producatorului, este impresionant – avem culori vii reprezentate excelent, precum si unghiuri de vizionare perfecte.

In plus, noul TV LG este potrivit in special pentru filmele de actiune cu scene rapide, tehnologia OLED adoptata fiind de 1000 de ori mai rapida decat cea clasica LCD LED.

LG OLED TV

Disponibilitate si pret

LG nu au comunicat inca informatii referitoare la pret, insa au promis ca tehnologia OLED speciala implementata este mult mai accesibila decat cea clasica OLED. De asemenea, nu exista informatii referitoare la disponibilitate, insa cel mai probabil vom regasi noul TV LG in magazine spre sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor.loading...

Adauga un comentariu