Stiinta

LG promite ecrane flexibile OLED de 60″ pana in 2017

Publicat: 19 iul. 2012
5

Parte a unui program guvernamental sud-coreean, LG a anuntat initiativa de a produce pana in 2017 un ecran OLED flexibil si transparent cu o diagonala de 60″.

Urmand sa faca parte din generatia urmatoare de ecrane cu suport pentru rezolutii de 7680 × 4320 pixeli, ecranul anuntat de LG, si in a carui productie se va implica si Avaco, va intra in faza de dezvoltare la sfarsitul acestui an, atunci cand prima linie de productie a ecranelor OLED flexibile construita de companie va deveni functionala.

LG afirma ca vor trece circa doi ani pana cand primul prototip va putea fi prezentat lumii, tehnologia pe care o vor folosi urmand sa foloseasca panouri din material plastic cu o matrice de pixeli RGB, diferita de tehnologia OLED utilizata in mod curent de televizoare, care foloseste LED-uri OLED albe si filtre de culoare.

Initiativa LG face parte din programul Future Flagship Program, care intentioneaza sa stimuleze avansul dezvoltarii tehnologice in Coreea de Sud, cresterea competitivitatii in fata rivalilor din China, crearea a 840.000 de locuri de munca si cresterea exporturilor de tehnologie cu peste 50 de miliarde de dolari anual.

Adauga un comentariu