Gadgeturi

LG va prezenta primele sale televizoare Quantum Dot in cadrul CES 2015

Publicat: 17 dec. 2014
5

Atat Samsung cat si LG au promovat insistent televizoarele cu ecrane OLED, insa costurile de productie ale acestora nu au scazut suficient de mult si de repede pentru a le face accesibile. Daca primii nu au facut inca nici o declaratie oficiala clara, LG a confirmat ca va lansa televizoare bazate pe tehnologia Quantum Dot pentru a putea oferi ceva mai bun decat banalul LCD dar mai ieftin decat piperatul OLED.

Tehnologia Quantum Dot le este bine-cunoscuta utilizatorilor Sony, aceasta fiind implementata pe anumite televizoare Bravia si pe cateva telefoane din gama Xperia Z sub numele Triluminos. Aceasta tehnologie foloseste proprietatea cristalelor cu dimensiuni nanometrice de a-si modifica spectrul luminos in functie de dimensiunea lor fizica si permite inlocuirea banalelor filtre RGB din ecranele LCD cu un strat emitator superior. Conform LG, implementarea sa Quantum Dot va folosi cristale cu dimensiuni intre 2 si 10 nanometri si va permite imbunatatirea saturatiei, dinamicii si acuratetei panourilor IPS cu circa 30 de procente.

Televizoarele LG bazate pe aceasta tehnologie vor avea culori mai puternice si mai frumoase, permitandu-i astfel companiei sa ofere ceva superior actualelor modele LCD fara a speria utilizatorii cu preturi prea ridicate. Primele televizoare care vor include tehnologia Quantum Dot vor fi modelele 4K cu diagonale de 55 si 65 de inchi, acestea urmand sa fie prezentate in mai putin de o luna in cadrul expozitiei CES 2015.

Adauga un comentariu