Actualitate

Lia Olguta Vasilescu: Cand Iohannis spune ca economia merge rau, trebuie sa ne asteptam ca va merge bine

Publicat: 15 mai 2019
1

Purtatorul de cuvant al PSD, Lia Olguta Vasilescu, ii cere presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, opozitiei, analistilor din sistemul bancar precum si organismelor financiare internationale sa isi prezinte scuzele pentru aprecierile privind situatia financiara a Romaniei. Lia Olguta Vasilescu sustine ca "realitatea a demonstrat de mai multe ori ca atunci cand Iohannis spune ca economia merge rau, trebuie sa ne asteptam ca va merge bine". Reactia vine dupa INS a anuntat ca Produsul Intern Brut (PIB) a crescut in primul trimestru din acest an cu 5%, serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, fata de trimestrul anterior cresterea fiind de 1,3%.

INS confirma: Economia Romaniei a CRESCUT in primul trimestru al acestui an

"Romania continua sa se dezvolte bine in guvernarea PSD. Conform INS, cresterea economica inregistrata pe primul trimestru din acest an este de 5% (fata de acelasi interval din 2018), in consens cu prognoza Guvernului. Este o crestere economica de 4 ori mai mare decat media Uniunii Europene.

De asemenea, fata precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a cresterii economice, cu un avans de 1,3%. Realitatea confirma din nou ca programul PSD functioneaza bine. PSD solicita presedintelui Iohannis, opozitiei, organismelor financiare internationale si analistilor din sistemul bancar romanesc sa isi ceara scuze pentru prognozele gresite, care au indus nejustificat o stare de neincredere in economia romaneasca.

Realitatea a demonstrat de mai multe ori ca atunci cand Iohannis spune ca economia merge rau, trebuie sa ne asteptam ca va merge bine! Asta spune tot despre cat intelege Iohannis din economie. Asa s-a intamplat si in acest an, cand Iohannis a fost primul presedinte al Romaniei care a respins bugetul propriei tari pe motiv ca se bazeaza pe o estimare nerealista a cresterii economice. Cel nerealist s-a dovedit a fi Iohannis.

Prognozele eronate ale analistilor privind cresterea economica din Romania:
• Consiliul Fiscal • Fostul ministrul finantelor din guvernul Ciolos, Anca Dragu 3,5%
• Comisia Europeana 3,3%
• Fondul Monetar International 3,1%
• Institutiile de rating: intre 3,1% si 3,5%
• Banca Comerciala Romana 3,1%
• Banca Transilvania 2,8%", a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Comentarii
  • Lia Olguta Vasilescu o duce bine, isi permite vila de 400.000 Euro in centrul Craiovei, din salariu cinstit de politician.

Adauga un comentariu