Actualitate

Lia Olguta Vasilescu; Cresterea economica a tarii s-a transferat firesc si in buzunarele oamenilor

Publicat: 16 mai 2019
1

Purtatorul de cuvant al PSD, Lia Olguta Vasilescu, a transmis intr-un mesaj pe Facebook ca salariatile romanilor au crescut in guvernarea PSD, salariul mediu net depasind 3.000 de lei in luna martie a acestui an.

INS confirma: Economia Romaniei a CRESCUT in primul trimestru al acestui an

"Puterea de cumparare a salariatilor romani a crescut puternic in guvernarea PSD. In premiera, salariul mediu net a depasit 3000 de lei in luna martie a acestui an ( 3075 lei, potrivit INS), ceea ce asigura o putere de cumparare mai mare cu 36,6%, fata de acum trei ani! Si mai consistente sunt evolutiile privind salariul minim. In constructii, acesta a crescut la 3000 de lei brut, fapt care aduce marirea puterii de cumparare cu 36% DOAR intr-un singur an, 2019, comparativ cu anul precedent.

Similar, a crescut cu 41% si puterea de cumparare a angajatiilor cu studii superioare, la inceput de cariera, pentru care salariul minim a ajuns la 2350 de lei brut. La temelia aceastor evolutii benefice sta o remarcabila productivitate a muncii. In termini nominali, lucratorii romani au ajuns sa fie de zece ori mai productivi in 2018 fata de 2010, de la 1,35 euro/ora la 13 euro/ora. Iar Eurostat atesta ca pentru fiecare euro platit de angajator ca salariu, un roman produce cu 33% mai mult decat este media europeana , respectiv 2,17 euro, fata de 1,62 euro.

Prin politici inteligente si curajoase, PSD a reusit sa creasca veniturile simultan cu eliminarea ori diminuarea unor taxe si impozite, precum TVA, care a scazut de la 24 la 19%, ori impozitul pe venit, redus de la 16 la 10%. Astfel cresterea economica a tarii s-a transferat firesc si in buzunarele oamenilor", a transmis Lia Olguta Vasilescu.

Comentarii
 • Băi mincinoaso. Câți salariați din țară (mă refer din privat, că ăia de la buget, da, au) beneficiază de salariul mediu net ? mă, oare nici în al doisprezecelea ceas nu vă lăsați de minciuni și abureli ? voi nu conștientizați faptul că mințind oamenii în față pierdeți voturi ?

  • Asistent medical salvare =8000 lei cash
   Asistent medical spital= 9000lei cash
   Asistent medical (medicina de familie )=1250 lei cash

   D-na Olguta Vasilescu cifrele arata realitatea ,PSD isi doreste ca asistentiii medicali sa ramina in tara ?
   Voi votati pensiii speciale la primari si viceprimari analfabeti dar asistentul medical are studii ,liceu ,3 ani de postliceala sanitara si voi considerati ca trebuie pus =intre asistent medical si femeia de servici de la orice unitate comerciala ?

   Daca nu ve-ti corecta aceasta discrepanta de salarizare ve-ti vedea rezultatul la vot .

   • veti corecta si veti vedea … de asta ai 1200 ron salariu, pentru ca nu stii sa scrii.
    Votati PSD si veti avea Vila de 300.000 Euro in centrul Craiovei ca Olguta Vasilescu.

    • Doamna ministru a Sanatatiii eu va intreb DSP.Iasi v-a informat depre situatia asistentelor medicale din medicina de familie ?
     In prezent DSP.Iasi stiu ca face controale la aceste cabinete de familie ,ce fac acolo ,le numara ouale ?
     Va spun eu ca i-au numarat si ouale lui Adrian Nastase si tot 2 au iesit la numar .

 • (1500 net in privat + 4500 net la bugetari) :2=3000 lei net așa e !!! Uraaaa a calculat corect Stăncuța.
  Guvernul se ocupă numai de bugetari deși ia voturi și de la privați.

 • Asistentele de la medicul de familie lucreaza la firma medicului de familie care are contract cu CAS, deci asistenta are minim pe economie

  • Doamna Lia, te stiu femeie vrednica ,ti-a luat Manda mintile ?
   Reglementeaza odata situatia asistentelor medicale de la medicina de familie ,vorbeste tu cu nasu Dragnea si explica-i ca pierde-ti voturi pretioase .

  • Sunt alaturi de colegele mele asistente la cabinetele medicale ,stiu ce nedreptate s-a facut de la centru ,chiar nu stiu cum au gindit sa isi bata joc de aceste asistente cu pregatire .
   Suma de 1250 lei este o batjocora si o inechitate .Un sofer pe ambulanta ia in mina circa 7000 lei ,o infirmiera in spital ia peste 3000 lei .Doctorii iau peste 10.000 si la asistentul de la medicina de familie care iti consulta si vaccineaza copiii are grija sa monitorizeze pacientiii cu boli cronice si de multe ori pina ajungi la spital acest amarit de asitent medical iti poate salva viata .
   Doamna Olguta Vasilescu ,halal crestere economica si te miri ca iti pleaca asitentiii medicali in Germania .

Adauga un comentariu