Actualitate

Lia Olguţa Vasilescu, reacție dură după ce premierul a afirmat că este imposibilă plafonarea prețurilor: „E instituita STAREA DE URGENŢĂ. Asta înseamnă că POŢI plafona preţurile”

Publicat: 27 mart. 2020
Lia Olguța Vasilescu
Primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, critică afirmaţiile premierului Orban cu privire la imposibila implementare a unei plafonări a preţurilor la alimente.

„Trec peste faptul ca voi, PNL-istii, sunteti cei care certati guvernul PSD de cate ori pretul vreunui produs crestea cu 10 bani si prezentati asta ca si cum vine apocalipsa, desi stiati ca guvernul nu poate interveni in piata libera… De asta si are lumea asteptari de la voi, pentru ca ati dat mereu vina pe guvern cand cresteau preturile si nu cresteau ca acum, cand e specula in toata regula… Dar, iti amintesc, domnule Orban, ca e instituita STAREA DE URGENTA. Asta inseamna ca POTI plafona preturile!

Doar sa vrei… Eu ti-as da si alte idei, dar nu cred ca accepti sa te certi cu speculantii, asta daca nu ai aflat deja ce fac ITALIA si SUA. In Italia, dupa ce preturile au crescut nejustificat, guvernul a trimis Garda financiara peste firmele unde a aparut fenomenul de specula. Si decat sa ia amenzi si sa li se ia la puricat toata activitatea, patronii au revenit la sentimente mai bune fata de populatie. In SUA, daca ai luat un produs de 10 dolari, al doilea produs identic costa 100, in acelasi magazin.

De ce? Ca sa nu mai vina vreunul si sa ia tot spirtul, dezinfectantii, mastile si ce mai e acum in cautare si sa le vanda apoi la stat sau la populatie cu preturi de 10 mai mari. Cam cum ati patit voi la Giurgiu… Ca doar voi nu furati! Sunteti anti-corupti, nu?”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Adauga un comentariu