Eveniment-Social

Liber la ajutoarele de incalzire acordate de primarie

Publicat: 02 oct. 2019
1

Începând de ieri, 2 octombrie, Primaria municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Sociala, poate primi solicitari pentru acordarea ajutoarelor pentru încalzirea locuintei în sezonul rece 2019-2020. Actiunea are loc ca urmare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27/2013, de modificare si completare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala în perioada sezonului rece, respectiv a prevederilor Hotarârii Guvernului nr. 778/2013.

Vezi si: Au fost modificate plafoanele de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei

Printre conditii de acordare se numara limitele de venituri. Pentru acordarea ajutoarelor de încalzire a locuintei cu agent termic în sistem centralizat: 0 – 786 lei/membru de familie pentru familii, dar si 0 – 1.082 lei pentru persoana singura. Compensatia se acorda prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, nu mai mult de consumul lunar efectiv, în functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura.

În afara de procentele stabilite pentru ajutoarele din bugetul de stat prin Hotarârea de Consiliu Local Municipal nr. 435/2011 privind acordarea de ajutoare pentru încalzirea locuintei familiilor si persoanelor singure domiciliate în municipiul Iasi, au fost stabilite procente suplimentare acordate, pe transe de venituri, din bugetul local, în limita maxima admisa ca venit net/membru de familie pentru persoana singura, iar pentru familii s-a marit plafonul de acordare pâna la limita de 1.000 lei/membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuala fiind de 15 la suta din suma datorata pentru agentul termic consumat pentru încalzirea locuintei.

Pentru acordarea ajutoarelor de încalzire a locuintei cu gaz metan, energie electrica, lemne sau combustibili solizi: intre 0 – 750 lei/membru de familie, compensatia este o suma fixa, în functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.

Adauga un comentariu