News Flash:

Liber la alimentele toxice!

10 Martie 2008
1789 Vizualizari | 0 Comentarii
• Alimentele toxice au devenit atat de firesti pe masa iesenilor, incat aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care acestea il reprezinta in mod real • Mai mult, aderarea la Uniunea Europeana a adus o libertate absoluta in producerea si comercializarea de produse alimentare toxice • Directia de Sanatate a pus in circulatie o lista care cuprinde o insiruire de E-uri folosite in produsele alimentare si care reprezinta un adevarat pericol pentru organismul uman • Produsele alimentare si bauturile racoritoare de pe rafturile marilor magazine contin zeci de aditivi sintetici omniprezenti in aceste produse de larg consum

Alimentele toxice au devenit atat de firesti pe masa iesenilor, incat aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care acestea il reprezinta in mod real. Mai mult, aderarea la Uniunea Europeana a adus o libertate absoluta in producerea si comercializarea de produse alimentare toxice. "Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aceasta problema tine de legislatia europeana, iar acum nu se mai fac analize complexe. Distribuitorii si comerciantii nu mai pot fi controlati. Responsabilitatea apartine doar producatorilor", a precizat Carmen Hura, doctor chimist sef al Laboratorului de Chimie Sanitara. Deghizata in tot felul de ambalaje si reclame ademenitoare, in culori pastelate si cu mirosuri apetisante, alimentatia chimizata a patruns pe masa fiecarui iesean. Mii de ieseni ajung in fata doctorilor si acuza lipsa poftei de mancare, anxietate si chiar dureri de oase. Cei mai multi nu sufera de vreo boala grava, dar resimt efectele unui organism slabit de o proasta alimentatie. E-urile, colorantii si alte ingrediente din produsele alimentare au cele mai daunatoare efecte asupra corpului uman. Cel mai grav efect este dependenta, caracterizata de o stare de nervozitate pentru cei care nu consuma o cantitate cat de mica din produsul preferat.

Magazinele, pline de produse toxice


Chiar daca au mai schimbat din denumirile ingredientelor, producatorii folosesc aceleasi substante, cu aceleasi efecte, dar deghizate sub un nume mult mai atractiv. Unele E-uri coloreaza, altele conserva, altele dau gust, stabilizeaza aroma, altele dau volum si consistenta mancarii. Avand la dispozitie o paleta de peste 20 de E-uri care coloreaza, unui suc i se poate da orice culoare imaginabila, dar si un grad mai mare de toxicitate. Produsele alimentare si bauturile racoritoare de pe rafturile marilor magazine contin zeci de aditivi sintetici omniprezenti in aceste produse de larg consum. "Depinde foarte mult cum sunt consumate aceste produse. In general, ele nu sunt toxice, dar pot avea efecte daunatoare daca sunt consumate zilnic, in cantitati mari. Substantele chimice dau o dependenta celor care le consuma, in special copiilor. Recomandabil ar fi ca, in loc de suc, un copil sa bea o cana cu lapte sau un suc natural, din fructe stoarse. Lipseste aceasta educatie a alimentatiei sanatoase. Iesenii prefera sa cheltuie mai mult pentru o alimentatie chimizata, in loc sa dea bani mai putini pentru o hrana cu adevarat naturala", a declarat dr. Mariana Graur, doctor-sef al Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Directia de Sanatate a pus in circulatie o lista care cuprinde o insiruire de E-uri folosite in produsele alimentare si care reprezinta un adevarat pericol pentru organismul uman. Aditivii alimentari care afecteaza vasele de sange sunt E250, 251, 252, aditivi alimentari care ataca sistemul nervos sunt E311, 312, iar aditivii alimentari E230, 231, 232, 233 produc boli de piele. Cei mai toxici sunt aditivii E131, 142, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 239, 330 pentru ca, in timp, produc cancer. Cele mai multe dintre acestea se gasesc in sucuri, in special in bauturile carbogazoase. "In general, bauturile carbogazoase nu sunt recomandate, in special copiilor. Acestea sunt o bomba chimica pentru sanatate. Substantele chimice pe care le contin afecteaza sanatatea celor care consuma frecvent astfel de bauturi. In cantitati considerabile, substantele chimice se acumuleaza si au efecte daunatoare asupra organismului", a explicat Carmen Hura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 22 queries | Mysql time :0.048366 (s)