International

Liber la ARME NUCLEARE: Decizia INSPAIMANTATOARE luata de RUSIA

Publicat: 19 oct. 2016
1
Camera inferioara a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat miercuri decretul semnat de presedintele rus Vladimir Putin privind suspendarea acordului cu SUA asupra plutoniului cu destinatie militara, au informat agentiile de presa ruse, relateaza Reuters.
Acordul a fost incheiat in 2000 intre Rusia si SUA si prevede eliminarea surplusului de plutoniului destinat producerii armelor nucleare.
Agentiile de presa ruse au anuntat ca suspendarea a fost aprobata de 445 din cei 450 deputati din Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus.
Acordul, semnat in 2000 si care a intrat in vigoare in 2010, a fost suspendat ca urmare a „aparitiei unei amenintari la adresa stabilitatii strategice si ca rezultat al unor actiuni neprietenoase ale SUA fata de Federatia Rusa”, se arata in decretul semnat de presedintele rus Vladimir Putin.
Liderul de la Kremlin a declarat anterior ca va reaplica acest tratat daca vor fi retrase trupele si echipamentele militare desfasurate de SUA in statele est-europene membre ale NATO si daca vor fi ridicate sanctiunile impuse Moscovei.
Adauga un comentariu