Actualitate

Liber la bătaie! Ministrul Tineretului și Sportului anunță reluarea luptelor de contact

Publicat: 14 sept. 2020
Ministrul Tineretului și Sportului anunță reluarea luptelor de contact
Ministrul Tineretului și Sportului anunță reluarea luptelor de contact

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a anunțat, luni, realuarea luptelor de contact. Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, acesta a declarat că Guvernul a eliminat prevederea prin care sporturile de contact sunt interzise pe perioada stării de alertă.

Sporturile de contact se vor putea desfăşura în România după ce Guvernul PNL a renunțat la prevederea care interzicea acest lucru.

Sportivii practicanţi de lupte de contact vor putea să participe la competiţii

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat că sportivii practicanți de lupte de contact vor putea să participa la competiții cum ar fi boxul, arte marțiale mixte, K1, Local Kombat etc. Acest lucru se datorează eliminării din Hotărârea de Guvern prevederea referitoare la interdicții:

„Vești bune. Astăzi (luni-n.r.), Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă a eliminat restricțiile pentru „sporturile de contact” (box, lupte, arte marțiale, etc.). În câteva zile, după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condițiile pentru desfășurarea acestor activități sportive”, a scris Ionuț Stroe pe Fabecook.

Sportivii vor putea să participe la astfel de competiții doar cu anumite condiţii

Totuși, odată cu reînceperea competițiilor sportive ce au legătură cu luptele, Guvernul a impus și câteva măsuri de prevenire a infectării cu Coronavirus. Se pare că sportivii vor putea să se lupte și în interior, dar şi în exterior, dar cu mențiunea ca în spatiile închise sunt permise competiţiile doar cu respectarea reglementarilor actuale. Concret, orice competiţie se poate ţine în interior doar dacă există o suprafață de 7 mp/persoană

„În condiţiile pct. 2, se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană”, se arată în hotărâre.

De asemena, potrivit acesteia, „activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”. Tot în condiții stabilite de MTS și MS se pot desfășura în România și competițiilele sportive fără spectatori.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a propus un cadru legal pentru finanțarea sportului din bani publici

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a propus un cadru legal pentru finanțarea sportului din bani publici. Anunțul a fost făcut într-o vizită avută la Iași, alături de autoritățile locale. Ionuț Stroe a arătat că este nevoie de crearea unui cadru legal prin care sportul să fie finanțat din bani publici. Șeful Ministerului Tineretului și Sportului a vizitat mai mute obiective specifice din municipiul Iași și din zona metropolitană

Veste importantă pentru sportul de performanță, plecată de la Iași. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a propus un cadru legal pentru finanțarea sportului din bani publici . Anunțul ministrului a fost făcut într-o vizită avută la Iași, alături de autoritățile locale. Șeful Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) a vizitat mai mute obiective specifice din municipiul Iași și din zona metropolitană, alături de reprezentanții autorității publice locale.

Adauga un comentariu