News Flash:

Liber la mansardare

29 Noiembrie 2007
6135 Vizualizari | 4 Comentarii
Conducerea Biroului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Iasi a precizat ca potrivit prevederilor articolului 39 din Legea nr. 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, iesenii vor putea sa mansardeze ultimul etaj fara acordul unanim al tuturor vecinilor care locuiesc in imobil. Astfel, conform noii legi, este nevoie doar de acordul majoritatii locatarilor (50 la suta plus unu din numarul total) din bloc si in special al celor care locuiesc la ultimul etaj, pentru a putea mansarda blocul. "Conform articolului 39 din Legea nr. 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, toti cei interesati sa mansardeze spatiul de la ultimul etaj nu vor mai avea nevoie de acordul unanim al tuturor locatarilor din bloc. Astfel, ei vor putea incepe mansardarea doar cu acordul a numai 50 plus unu din numarul total al locuitorilor din imobilul respectiv si, implicit, al celor care stau la ultimul etaj. Insa daca vor avea acordul majoritatii si mai putin al locatarilor de la ultimul etaj, atunci nu vor putea efectua lucrarile de mansardare pana cand nu vor avea si acordul acestora", a declarat Petrica Focsa, seful Biroului Asociatii de Proprietari. Articolul 39 din legea 230/2007 prevede ca proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

anton  | #24492
Ce-ar fi daca cei care l-au inventat, si-ar baga articolul 39 intr-un loc dosnic? Cum ramane cu drepturile celorlalti proprietari care nu sunt de acord? Un raspuns corect ne-ar putea da doar tov. Iliescu si ai lui care inca ne mai conduc.
Richter  | #24493
Legislatia privind asociatiile de proprietari, inclusiv noua lege 230/2007, confunda dreptul de proprietate cu dreptul de asociere. Pentru construirea unei mansarde trebuie sa fie de acord toti locatarii.
Chiar cu acordul tuturor locatarilor, chiar cu "avizul" primariei, constructia de mansarde tot ilegala ramine. Daca mai adaugam ca blocul este afectat de seisme, inconstienta-i totala.
Acel acoperis nou de care se bucura prostii, devine parte comuna si peste putin timp cind se strica, toti vor trebui sa contribuie la reparatii.
S-ar parea ca nu mai avem nici juristi , nici ingineri. Pofta de cistig a puzderiei de "arhitecti"si a puzderiei de firme de constructii, precum si inconstienta puterii locale, vor fi stopate doar de primul seism mai puternic. Cu pretul de vieti pierdute si mari pagube materiale .
Mai cer INCA O DATA : HABITAT-PROIECT sa dea lista blocurilor din Iasi proiectate si construite cu rezerva de rezistenta. Pe urma vorbim despre ce-a mai ramas din aceasta, dupa atitea cutremure. Din pacate, nu prea mai are cine sa constate . Chiar acei ingineri, facuti la seral si fara frecventa, erau superiori celor de astazi.
Numai indemnul la mansardare, adica apologia infractiunii, se pedepseste de Codul Penal ! De executie, nici nu mai vorbim !
Prometeu  | #24494
Focsa bate campii, deoarece inclusiv acoperisul este in proprietate comuna a locatarilor.
Pentru a renunta la cota parte ce revine fiecarui proprietar(apartament) trebuie sa fie document parafat la notariat si abia atunci este posibil sa construiesti mansarda.
De multe ori prin afirmatiile facute de Focsa se amplifica haosul care exista in domeniul administrarii locuintelor. Este normal sa se intample acest lucru avand in vedere ca dumnealui este "SOCIOLOG" si nu JURIST sau INGINER cum ar fi normal sa fie la conducerea unui birou al asociatiilor de proprietari din cadrul Primariei.
Prometeu  | #24495
articolul 39 din Legea 230/2007 are urmatorul continut.

Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Prevederile art. 39 din Legea 230/2007 intaresc afirmatiile mele anterioare.
Restul fara comentarii
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4045 (s) | 22 queries | Mysql time :0.289210 (s)