News Flash:

Liber la pile in sanatate

22 Ianuarie 2007
1258 Vizualizari | 1 Comentarii
Ministrul Sanatatii Publice Eugen Nicolaescu
• Managerii spitalelor sunt pionul principal pentru organizarea concursurilor de director medical, cercetare-dezvoltare, financiar-contabil, ingrijire, administrativ etc. • Candidatii vor sustine doua probe de concurs, cea scrisa si interviul de selectie, iar metodologia de concurs va fi stabila tot de managerul unitatii medicale care va fi si presedintele comisiei de examen • Pentru a fi admisi concurentii trebuie sa obtina media finala minimum 7


Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a dat mana libera managerilor de spitale in vederea organizarii concursurilor pentru ocuparea posturilor de director medical, director financiar-contabil, de ingrijire, administrativ, resurse umane, de cercetare-dezvoltare. Conform metodologiei de organizare si desfasurare a concursurilor, managerul fiecarei unitati medicale va stabili comisia de concurs si chiar va indeplini si functia de presedinte al acestei comisii. Cu alte cuvinte, managerul are in mana painea si cutitul. Criteriile de participare la concurs sunt accesibile aproape pentru toti medicii care doresc sa ocupe functia de director medical. Singura conditie in care nu s-ar incadra toti medicii este aceea de a fi medic specialist cu o vechime de cel putin doi ani. Pentru functia de director de cercetare-dezvoltare, functie care va fi doar in spitalele clinice, candidatii trebuie sa fie cadre didactice cu grad de profesor sau conferentiar si cercetator stiintific principal cu gradul unu sau doi. Persoanele care vor dori sa participe la concursul pentru functia de director financiar-contabil trebuie sa fie absolventi de invatamant superior de lunga durata cu diploma de licenta in profil economic si sa aiba doar cel putin doi ani vechime in specialitatea studiilor. Daca in unele spitale se impune organizarea de concursuri si pentru alte functii de directori, Ministerul Sanatatii a lasat totul la latitudinea managerilor care vor stabili si criteriile de concurs. Din comisia de examen vor face parte ca membri sau doar observatori reprezentanti ai Autoritatii de Sanatate Publica, administratiei locale, organizatiilor profesionale si de sindicat. Comitetul director al unui spital public va fi format, in functie de numarul de paturi din manager, director medical, de cercetare-dezvoltare, financiar-contabil, de ingrijire, administrativ, resurse umane, alti directori.

Minimum nota 6

Managerii spitalelor au termen ca pana pe data de 15 martie sa finalizeze concursurile, inclusiv contestatiile. Candidatii pentru posturile scoase la concurs in spitale trebuie sa depuna la dosar si o adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt medical, fizic si neuropsihic, dar si declaratie pe propria raspundere ca nu este urmarit penal si nu are cunostinta ca a inceput urmarirea penala asupra sa. Concursul pentru ocuparea unui post de director consta intr-o proba scrisa si un interviu de selectie. Subiectele pentru proba scrisa sunt stabilite de membrii comisiei. In ceea ce priveste nota de promovare a celor doua probe de concurs, aceasta este destul de mica, minimum sase. Candidatii sunt considerati admisi daca au obtinut media finala 7, iar la cele doua probe au luat minimum nota 6. Tot managerul spitalului este cel care elaboreaza metodologia de concurs. Dupa sustinerea examenului, candidatii nemultumiti pot depune contestatie in maximum 24 de ore de la comunicarea rezultatului.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

TATU  | #5666
....DA...DE ACI INCEPE REFORMA!?!?!....NU DE LA AUTONOMIA CASELOR JUDETENE DE ASIGURARI DE SANTATE?....NU DE LA COLECTAREA ADECVATA A FONDURILOR SI NU DETURNAREA LOR IN ALTE DIRECTII...INCLUSIV LA PLATA COTIZATIEI u.e.!!!!....sau am uitat de COTIZATIE....PESTE 1 MILIARD EURO/AN....PLUS COMISIOANELE INTEGRARII!!!!!.....CUM DRACU`SA FACI REFORMA CAND NU AI BANI!....A BANII DIN TAXE SI ACCIZE...CARE DUC LA INFLORIREA SPECULEI SI CORUPTIEI!!!! ADUCI BANI LA SITEMUL DE SANATATE SI APAR ALTE BOLI ALE SOCIETATII-CORUPTIE, EVAZIUNE FISCALA, SANTAJ....DAR,ASA NE CONDUC AI NOSTRI!!!...AM ZIS AI NOSTRI?...CRED CA AM GRESIT....DE`AI NOSTRI DAR AL LOR!!!! OARE CAT VA MAI MERGE MIZERIA ASTA!!! IN REST, NOI SA FIM SANATOSI!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013745 (s)