News Flash:

Liberalii au "cosmetizat" concluziile CFG

7 Octombrie 1999
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
•Fostul director al DADJ Silvian Ciuta si soferii au de platit oalele sparte ale incompetentilor din CJ

La citeva zile de la prezentarea raportului final al controlului efectuat de Controlul Financiar de Gestiune (CFG) la Directia de Administrare a Drumurilor Judetene (DADJ), conducerea liberala a Consiliului Judetean a reusit sa cosmetizeze concluziile CFG. Astfel, prejudiciul inregistrat initial de 1,6 miliarde lei s-a diminuat aproape peste noapte la 1,4 miliarde lei. Prin aranjarea raportului CFG s-a reusit ca fostul director al DDJ, Silvian Ciuta, seful serviciului financiar -contabilitate, Maricica Ciobanu, fostul sef al serviciului exploatare Codrel Budis, economist Mariana Agrigoroaiei, economist Florentina Ploaie sa fie catalogati raspunzatori de producerea unei pagube de aprope jumatate de miliard lei. De asemenea, pentru ca Silvian Ciuta a "tolerat indisciplina si neprofesionalismul subordonatilor, instigindu-i la incalcarea legalitatii", acesta va raspunde in solidar cu soferii si pentru suma de 180,3 milioane lei, reprezentind contravaloarea carburantului consumat nejustificat. Pentru platile nelegale efectuate de DADJ catre firmele Ilcons Podu Iloaiei si Baco SRL, pentru doua lucrari de drumuri, in suma de aproximativ un miliard lei, se face vinovata tot conducerea DADJ. Intr-o maniera timida, CFG a mentionat ca "in masura in care debitorii directi vor fi insolvabili se va constitui raspunderea subsidiara a consilierulor Liviu Antonesei, Florin Cercel si a directorului societatii Lucrari Drumuri si Poduri - Mihai Teodorescu". La fel de timid, CFG a concluzionat ca la DADJ "nu a existat un control profesionist, competent si permanent din partea Consiliului Judetean si in special din partea Directiei economice, a Directiei tehnice, personal salarizare, a serviciului CFG si a celui juridic. Disppozitiile nelegale, conform explicatiilor fostului director, au dat de vicpresedintele Constantin Stentel".
Ca prin minune, din aceste concluzii s-a reusit sa se elimine competenta vicepresedintelui Constantin Stentel (PNL), abuzul consilierului liberal Emil Stratan, a consilierului liberal care a falsificat acte, Adrian Girlea, a altui consilier liberal Florin Cercel, care a beneficiat de 23 milioane lei de la DADJ, pentru verificarea unor proiecte. Exista posibilitatea ca termenul limita de emitere a titlurilor executorii, 12 octombrie, pentru debitele stabilite de CFG sa fie depasit daca presedintele Vladimir Tanasoiu va invoca ca a fost luat cu treburile judetului.
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013642 (s)