Titlurile zilei

Liberalul Aurel Bușoi construiește un bloc și 3 vile în zona Copou! Cartierul bogaților este sufocat de mai multe proiecte imobiliare – FOTO

Publicat: 24 mai 2022
Aurel Bușoi și terenul din zona Copou
Aurel Bușoi încearcă o afacere în demeniul imobiliar cu un blco de locuințe colective

În zona Copou, Adrian Bușoi vrea să construiască un bloc de locuințe colective dar și 3 vile pentru familie. O parte din avize au fost obținute, mai este nevoie și de votul Consiliului local, etapă premergătoare celei de autorizare

Proiectul imobiliar al lui Aurel Bușoi, fost consilier local PD-L, în prezent membru PNL, intră în linie dreaptă. După ce a obținut avizul de oportunitate și a trecut de sesiunea de dezbatere publică, inițiativa va fi suspusă votului într-o viitoare ședință de Consiliu Local. Aurel Bușoi deține o suprafață de 3.000 metri pătrați, chiar în vecinătatea proiectului Greenfield Copou.

Accesul va fi realizat prin Aleea Sadoveanu. Conform Planului Urbanistic Zonal, pe suprafața menționată vor fi construite mai multe imobile: o locuință individuală cu regimul de înălțime de D+P+1, cu 2 locuri de parcare, 2 locuințe individuale cuplate cu 4 locuri de parcare și un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E, cu 10 locuri de parcare. În zona blocului de locuințe a fost propus un procent de ocupare a terenului de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1,2.  Terenul din zona Copou este deținut de Aurel Bușoi, soția Mihaela și fiul Adrian. Întreaga zonă este afectată de traficul rutier aglomerat.

Liberalul Aurel Bușoi construiește un bloc și 3 vile în zona Copou după o așteptare de peste 2 ani

Cu alte ocazii, Aurel Bușoi a explicat pentru BZI că a așteptat cel puțin doi ca să primească avizul de oportunitate eliberat de Comisia Tehnică de Amenajarea a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți și constituită la nivelul Primăriei Iași.

„După realizarea construcțiilor este obligatorie branșarea acestora la rețeaua de apă și canalizare în sistem centralizat. Toate rețelele se vor executa îngropat și vor trece pe sub domeniul public sau pe limita dintre proprietăți la o distanță de minimum 2,50 m față de clădire. Instalațiile de alimentare cu energie electrică și punctele de racord vor fi realizate subteran astfel încât să nu aducă prejudicii aspectului arhitectural al construcției sau al zonei înconjurătoare. Rețelele de alimentare cu gaze și racordul la acestea se va realiza de asemenea subteran. Încălzirea se va realiza prin centrale individuale. Nu se admit firide de gaze naturale sau tablouri electrice decât in zonele anexe, inaccesibile publicului larg si numai în nișe”, se mai arată în documentația PUZ.

În urmă cu 12 ani, Aurel Bușoi a fost implicat într-un scandal legat de un teren situat pe strada Cișmeaua lui Butuc, la intersecția cu strada Florilor, nu departe de zona Păcurari.

Fost jucător la echipa națională de handbal investește în imobiliare

Totodată, și Marius Bondar, fost jucător de handbal la echipa Politehnica Iași, dar și la echipa națională, investește în imobiliare. Cu ajutorul mai multor asociați din Germania a inițiat un proiect pentru construirea unui număr de 6 locuințe colective sub denumirea „Hlincea Hills”. Proiectul aparține societății ESB Investment SRL, unde Marius Bondar deține mai multe părți sociale. Clădirile ar urma să fie edificate pe o suprafață de aproximativ 7.000 metri pătrați, situată pe strada Valea Nucilor, nr. 6, din comuna Bârnova, județul Iași.

Terenul se află chiar la limita teritorială cu comuna Ciurea, la 5 minute de mers cu mașina până în municipiul Iași, în zona cartierului Frumoasa. Proiectul prevede că imobilele vor avea regimul de înălțime D+P+3. Pe data de 06.10.2021, Primăria Bârnova a eliberat autorizația de construire pentru primele două blocuri. Autorizația este pentru două etaje, dar cel mai probabil va fi aprobată supraetajarea până la 3 etaje. Celelalte 4 blocuri sunt în curs de autorizare. Apartamentele vor avea suprafețe cuprinse între 59,57 metri pătrați și 72,37 metri pătrați. Momentan, a fost ridicată prima clădire din cele șase. Liberalul Aurel Bușoi construiește un bloc și 3 vile în zona Copou după ce a obținut mai multe avize.
Comentarii
  • … cartieru mircea, ca hogeac in care doar dormi, merge. da cand iesi la o plimbare te duci in copou, nu faci ture pe malu nicolinei. copoul nu trebe stricat fiindca-i singuru loc din iasu asta imputit unde poti sa respiri . sunt destule toloace imprejuru orasului unde sa construiasca smecherii …

Adauga un comentariu