Eveniment-Social

Liberalul Botez cere invierea Zonei Metropolitane

Publicat: 15 mai 2008
1

• Radu Botez, candidat PNL pentru un fotoliu de consilier local, are in plan concretizarea proiectului privind Zona Metropolitana • Liberalul afirma ca o inserare a comunelor limitrofe municipiului Iasi ar insemna atragerea unor fonduri masive pentru investitii si nu numai

Radu Botez, candidat al Partidului National Liberal
(PNL) la un fotoliu de consilier local, a precizat ca are in vedere revitalizarea proiectului privind Zona Metropolitana, proiect aflat pe masa autoritatilor locale de ani de zile, dar care nu s-a concretizat pana in prezent. Liberalul spune ca o inserare a comunelor limitrofe municipiului Iasi ar insemna atragerea unor fonduri masive pentru investitii si nu numai. Radu Botez a adaugat ca desi proiectul exista de cativa ani, pana in prezent ar fi trebuit realizat un Plan Urbanistic General (PUG) al zonei pentru a fi stabilite o serie de detalii privind demararea proiectului, plan care nu a fost inca realizat.

Concret, zona metropolitana Iasi cuprinde municipiul Iasi, precum si 13 comune invecinate: Aroneanu, Barnova, Ciurea, Holboca, Letcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomesti, Ungheni, Valea Lupului si Victoria. Zona Metropolitana a fost constituita in scopul realizarii unor noi oportunitati de afaceri. „Trebuie pornit intr-o prima faza de la un parteneriat cu localitatile din preajma municipiului. Ar fi trebuit pana acum sa se faca un Plan Urbanistic General si nu stiu de ce s-a intarziat atat. Dupa ce vom face planul, vom putea stabili foarte clar anumite reguli, cum ar fi zonele locuibile, spatiile verzi dar si zonele industriale. Acesta este un lucru care necesita maxim un an. Singura solutie de dezvoltare a municipiului este una pe orizontala, cu o infrastructura bazata pe apa si drumuri”, a spus Radu Botez. Consilierul liberal a mai adaugat si faptul ca pentru dezvoltarea municipiului mai sunt necesare si investitii in infrastructura soselelor, a aerogarii, dar si cea feroviara. „Ar trebui sa dezvoltam si infrastructura feroviara, nu doar sinele de tramvai. In orasele civilizate din Europa se circula in oras cu trenul ca o modalitate de transport rapida. In zona Canta se lucreaza la sinele de tramvai, cand la cateva sute de metri distanta, sinele de cale ferata stau degeaba si nu sunt folosite. La fel si cu aeroportul. Putem dezvolta o zona cargo. Fiind la granita de est a Uniunii Europene, putem dezvolta o legatura a municipiului mai ampla, atat cu vestul, cat si cu estul, pentru a putea atrage investitori”, a adaugat Radu Botez.

Adauga un comentariu