Actualitate

Libertatea presei in „zona speciala” de la Pungesti. Citeste un dialog HALUCINANT

Publicat: 11 dec. 2013
1
Abuzurile comise de jandarmi in „zona speciala” de la Pungesti nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni, insa, in ciuda celor care vorbesc deschis despre violenta dezlantuita impotriva oamenilor simpli, care isi apara pamantul de americanii de la Chevron, nimeni nu ia masuri pentru a stopa fenomenul. Mai mult, se pare ca ordinele venite de la Bucuresti, prin care orice forma de rezistenta trebuie sa fie stopata cu pumnii si bocancii, ii vizeaza si pe reprezentantii presei, ale caror reportaje despre realitatea de la Pungesti ii deranjeaza pe cei care permit, fara nici o ezitare, exploatarea gazelor de stist prin fracturare hidraulica. Un moment tensionat a fost surprins de medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad, unul dintre initiatorii legii privind interzicerea mineritului cu cianuri si a extragerii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, lege „uitata” in sertarele alesilor tarii. Iata, mai jos, transcrierea unui dialog surprins intre un cameraman de la TVR si unul dintre jandarmii care apara interesele companiei americane Chevron.
Jandarm: Continuati-va drumul! Trageti niste imagini din mers!
Reporter TVR: De ce?
Jandarm: Pentru ca este o zona restrictionata!
Reporter TVR: Ce inseamna zona restrictionata potrivit legii?
Jandarm: Cititi in dictionarul explicativ al limbii romane.
Reporter TVR: Nu, potrivit legii.
Jandarm: Va rugam…
Reporter TVR: Va rog sa nu ma mai impingeti!
Jandarm: V-am rugat frumos sa mergeti.
Reporter TVR: Va rog frumos nu puneti mana pe mine sau pe camera!
Jandarm: Nu ma filmati pe mine.
Reporter TVR: Nu puneti mana pe camera!
Comentarii
  • De ce nu trimit un reportaj catre Comunitatea Europeana poate isi face curaj unul din afara sa faca un pic de ordine in mizeria care este in tara noastra draga condusa de canibalii din guvern ,

  • – marea majoritatea a „politicienilor” tac din gura
    – marea majoritatea a televiziunilor tac din gura
    – marea majoritatea a ziarelor tac din gura

    … trebuie sa recunoastem ca chevron „a lucrat bine” …

  • Chevron a mituit politicienii care pot fi santajati cu publicarea sumelor primite. Asa se accepta abuzurile cu speranta ca in final se va renunta la protest. Protestul poate lua si alte forme. Nu putem protesta la noi in tara? OK! Mergem la sediul Comisiei Europene impreuna cu victime din SUA, si alte state afectate de Chevron. Iar la Pungesti, Chevron nu va finaliza nimic. Sunt multi oameni care acum stau la locul lor dar care sunt impotriva acestui proiect (chiar jandarmi!). Nu are tara asta atatia jandarmi slugi incat sa sufoce oamenii care sunt contra fracturarii, mai ales ca este o solutie dezavantajoasa ptr tara. Noi nu castigam nici un metru cub de gaz. Totul este la Chevron si este apoi vandut la pretul liberalizat. Noi ramanem cu poluarea si bolile metabolice cauzate de o apa poluata si cu zone desertificate. Politicienii cu banii primiti ca spaga, se pot stabili in alta tara.

  • Tradatorul Ponta cu siguranta va ajunge la puscarie dar daca pana atunci colonialistii ne otravesc si mutileaza tara (nu e vorba doar de fracturare, e vorba si de exploatari de suprafata, „micro”hidrocentrale, etc.) nu ne mai incalzeste cu nimic. Trebuie sa actionam acum!

Adauga un comentariu