Educatie intima

Libidou scazut la femei. Cele mai importante trei cauze

Publicat: 24 oct. 2019

Libidou scazut la femei sau deloc, aceasta este o problema greu de gestionat de tot mai multe cupluri. Sigur, nu este doar o problema a doamnelor, insa in acest articol le vom privi doar pe ele. Care sunt simptomele si adevaratele cauze ale libidoului scazut la femei, descopera in randurile de mai jos.

Cercetatorul Sheryl Kingsberg sustine ca impulsul sexual este componenta biologica a dorintei, care este reflectata ca un interes sexual spontan, inclusiv ganduri si fantezii erotice. In timp ce barbatii sunt in general mai usor excitati fiziologic decat femeile, si acestia se pot confrunta cu un libidou diminuat.

Libidou scazut la femei: simptome

Sunt mai multi factori care conduc la un libidou scazut la femei. Dar pana ajungem la ele, haideti sa vedem ce inseamna exact pierderea/diminuarea dorintei sexuale. Simptomele scaderii impulsului sexual la femei includ: lipsa totala a oricarui interes pentru vreun tip de activitate sexuala, inclusiv masturbarea, lipsa gandurilor, a fanteziilor sexuale. De asemenea, mai mult decat lipsa interesului pentru viata intima, apare si faptul ca nu esti preocupata de aceasta problema.

Libidoul este complex, multifatetat si se bazeaza pe interactiunea mai multor factori care afecteaza intimitatea. Printre acestia amintim: bunastarea fizica si emotionala, experiente, credinte, stil de viata si statutul actual al relatiei. Daca intampinati o problema in oricare dintre aceste arii, aceasta va poate afecta dorinta de intimitate sexuala. Iata trei cauze comune ale unui libidou scazut la femei.

Boli si medicamente care duc la scaderea libidoului

O gama larga de boli si medicamente pot cauza pierderea dorintei sexuale. De exemplu, antidepresivele cunoscute sub denumirea de inhibitori selectivi de reabsorbtie a serotoninei (SSRI), sunt cunoscuti pentru acest efect. Modificarile nivelului hormonal va pot modifica dorinta de sex. Acest lucru poate aparea in timpul menopauzei, deoarece nivelurile de estrogen scad. pe fondul dimunuarii estrogenului, apare uscaciunea vaginala, iar relatiile intime devin dureroase.

Desi multe femei au inca relatii sexuale satisfacatoare in timpul menopauzei si nu numai, unele experimenteaza o pierdere a libidoului in timpul acestei modificari hormonale. Schimbari hormonale apar si in timpul sarcinii, dar si al alaptarii. Multe boli pot afecta, de asemenea, impulsul sexual, inclusiv artrita, cancerul, diabetul, hipertensiunea arteriala, boala coronariana si tulburarile neurologice. De asemenea, durerile in timpul contactului, dar si lipsa orgasmului conduc in timp la reducerea libidoului.

Lipsa cronica de somn zdrobeste pur si simplu impulsul sexual. Epuizarea pe fondul grijilor legate de ingrijirea copiilor mici sau parintilor imbatraniti este un alt factor. Oboseala cauzata de boala poate juca, de asemenea, un rol. Si, in timp ce un pahar de vin te poate relaxa, prea mult alcool iti poate afecta comportamentul sexual. Acelasi lucru este valabil si in cazul altor droguri.

Cauze emotionale interne

Starea ta emotionala iti poate afecta dorinta sexuala si sunt multi factori care contribuie. Stresul cauzat de presiunea muncii si / sau a familiei poate sterge dorinta sexuala. Intr-o cultura care incurajeaza sa ai un corp”perfect”, perceptiile negative care rezulta din sentimentul ca esti defect fizic blocheaza libidoul. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care se lupta cu stresul post-traumatic, anxietatea sau depresia.

Furia si resentimentele sunt alte emotii puternice care scad dorinta sexuala. Intr-o relatie pot sa apara multe ganduri toxice care sa duca la frustrare, furie si resentimente, care pot distruge dorinta pentru intimitate. De exemplu, ganduri toxice precum „Esti egoist!” sau „Nu te gandesti decat la tine!” duce la distragere, distanta si deconectare. Aceste ganduri toxice creeaza sentimente furioase care epuizeaza empatia, lipiciul emotional care hraneste relatiile si tine cuplul unit. Aceasta lipsa de intelegere reciproca poate duce la sentimente negative, care inhiba dorinta sexuala.

Relatii conflictuale

Este greu sa te simti conectat intim atunci cand te simti deconectat emotional din cauza unui model disfunctional de interactiune cu partenerul tau. Dinamica comunicarii dintre dvs. si partener poate duce la incordarea relatiei si la probleme. Intimitatea sexuala adesea este prada luptelor de relatii, cum ar fi conflicte si probleme nerezolvate, probleme de incredere si o comunicare deficitara a nevoilor si preferintelor sexuale.loading...

Adauga un comentariu